Robert ten Brink Beeld © ANP

Robert ten Brink gaat radio maken voor het goede doel

24 juni 2022 15:36

Robert ten Brink (66), ooit werkzaam als radio-dj bij de KRO, gaat weer radio maken. Dat doet de presentator en kinderfondsambassadeur voor 'HomeRadio', een tijdelijke zender die op 25 en 26 juni sponsortochten van het Ronald McDonald Kinderfonds volgt 'voor ouders en hun zieke kind', heeft de organisatie vrijdag bekendgemaakt.

HomeRadio begint zaterdag 25 juni om 12.00 uur. Dan vertrekken meer dan duizend mensen om te hardlopen, wielrennen of te wandelen. HomeRadio volgt de deelnemers, laat hun ervaringen horen en doet verslag van de startplaats en de finish. Robert zal de eerste uren presenteren en draagt dan het stokje over aan andere dj's als Tim Klijn, Stephan Jacobs en Rick Romijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Robert ten Brink reist de wereld over voor nieuw seizoen Love Is In The Air

"Fantastisch om mee te werken aan HomeRadio en zo even terug te zijn bij mijn roots", zegt Robert. "Bij HomeRadio volgen we de teams van HomeRide, HomeRun en HomeWalk, terwijl zij de uitdaging aangaan om honderden kilometers af te leggen binnen 24 uur. Hun inzet om families met een ziek kind dicht bij elkaar te brengen is indrukwekkend. Ik kijk ernaar uit om dit weekend hun ervaringen via HomeRadio te delen met luisteraars."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vrouw Robert Ten Brink vertelt over bijzondere bedgesprekken

De opbrengst van de tochten, die ook in de nacht doorgaan, zijn bedoeld voor de (vakantie)huizen en huiskamers van het Ronald McDonald Kinderfonds. Die hebben als doel om zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar te brengen. HomeRadio is te beluisteren via juke.nl of de Juke-app.

Robert ten Brink legt zijn ziel en zaligheid in zijn werk. Dat bleek ook wel toen hij deze moeilijke keuze maakte vlak na het overlijden van zijn moeder: 

Robert ten Brink blikt terug op missen uitvaart moeder

02:28

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!