Disney en Netflix gaan medewerkers financieel helpen bij abortus

24 juni 2022 19:30

Disney, Netflix en andere grote mediabedrijven gaan de reiskosten voor medewerkers betalen die door het schrappen van het Amerikaanse nationale abortusrecht voor de ingreep naar een andere staat moeten reizen. Ook onder meer Paramount, Sony en Meta hebben laten weten hun werknemers op diezelfde wijze te steunen.

Disney liet vrijdag in een brief aan zijn personeel weten te begrijpen hoe groot de impact is van de beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof. Het bedrijf zal medewerkers compenseren die door het besluit in hun woonplaats niet meer geholpen kunnen worden en daarvoor moeten reizen, is te lezen in de memo die Amerikaanse media in handen hebben. Ook Netflix biedt een dergelijke vergoeding aan voor medische behandelingen, zoals een abortus, waarvoor medewerkers moeten reizen, bevestigt een woordvoerder aan vakblad Variety.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hollywood reageert geschokt op einde van landelijk recht op abortus

Ook bij Paramount worden medewerkers geholpen met hun reiskosten. Een woordvoerder van Meta laat aan Variety weten dat het bedrijf van plan is de reiskosten van werknemers die een abortus nodig hebben te vergoeden, maar dat nog wordt gekeken naar de beste manier vanwege de 'juridische complexiteit' ervan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hadewych Minis mengt zich in abortusdiscussie: 'Houd gesprek op gang'

Het Hooggerechtshof heeft vrijdag de belangrijke uitspraak in de zaak Roe vs Wade verworpen. Door die zaak uit 1973 kregen vrouwen in de Verenigde Staten het recht op abortus. Doordat die uitspraak nu nietig is verklaard hebben vrouwen niet meer grondwettelijk het recht om een abortus uit te voeren. Na deze uitspraak wordt abortus waarschijnlijk illegaal in de helft van de Amerikaanse staten. De conservatieve staat Missouri heeft als eerste, enkele uren na de uitspraak, abortus verboden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lorde over mogelijk afschaffen abortus in VS: 'Misselijk'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!