Protesterende boeren bij het gebouw van de NOS in Hilversum. Beeld © RTL Nieuws

Boeren verstoren uitzendingen op Mediapark

27 juni 2022 20:42

Zeker veertig boeren met trekkers zijn maandagavond het Mediapark opgereden. Ze kwamen rond acht uur 's avonds aan bij het complex terwijl ze veel lawaai maakten en toeterden. Het is niet duidelijk wat zij precies van plan zijn.

"We volgen het protocol van voorzorgsmaatregelen"

Het getoeter was in elk geval te horen in de uitzending van het programma Volgspot op NPO Radio 5. Presentator Astrid de Jong liet de luisteraars weten wat het rare geluid buiten was. De NOS heeft de ingangen van het gebouw waar de nieuwsuitzendingen worden verzorgd op het Mediapark maandag afgesloten vanwege de komst van zeker veertig boeren op tractoren. 

De NOS heeft 'voorzorgsmaatregelen genomen' vanwege het boerenprotest op het Mediapark. Dat laat een woordvoerder maandagavond weten. "We volgen het protocol van voorzorgsmaatregelen", stelt hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Boerin Bertie heeft het geflikt: ze gaat de politiek in

RTL 'onderhoudt contact' met het beheer van het Mediapark over de situatie van maandagavond met de protesterende boeren. Dat laat een woordvoerder van RTL desgevraagd weten. "We doen nooit uitspraken over extra veiligheidsmaatregelen", stelt ze. "Maar volgens ons is de sfeer goed." De talkshow van Humberto Tan, die elke werkdag live wordt uitgezonden, wordt niet gemaakt op het Mediapark. "Die uitzendingen vinden plaats vanuit Amsterdam. Daar bevinden zich op dit moment voor zover wij weten geen boeren op trekkers", stelt RTL.

Ook Op1-baas Bert Huisjes voorziet geen problemen voor de uitzending van de NPO-talkshow. Deze uitzendingen worden wel in Hilversum gemaakt. "Maar deze studio's liggen in een gebied van het Mediapark waar je niet zomaar heen kan rijden", laat hij weten.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!