Bezoekers bij de poorten van het festival nadat de optredens zijn gestaakt. Beeld © ANP

Zeven gewonden door onweer op groot Frans rockfestival

1 juli 2022 06:16

Er zijn donderdag zeven gewonden gevallen op Les Eurockéennes de Belfort, een van de grootste Franse muziekfestivals, nadat een zwaar onweer was uitgebroken. De concerten van donderdagavond en vrijdag zijn daarom geannuleerd.

Door de hevige wind en regen stortte vlak na de opening van het festival een tent in bij de ingang van het festivalterrein. Daarbij raakten zeven mensen gewond. Een van hen werd naar het ziekenhuis overgebracht. Het onweer zorgde ook voor aanzienlijke schade op het festivalterrein en op de nabije camping.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

President Volodimir Zelenski opent Britse Glastonbury Festival

Het is de bedoeling dat het festival wordt voortgezet, 'maar het is vrijdag niet mogelijk om de site te openen vanwege de schade', zegt organisator Matthieu Pigasse. De tickets voor donderdag en vrijdag worden terugbetaald.

Donderdag stonden onder meer het Franse dj-duo Bob Sinclar en Pedro Winter en de Belgische ster Stromae op het programma. Vrijdag zouden onder meer Nick Cave & The Bad Seeds en Diplo optreden.

Over Stromae gesproken: de zanger trad onlangs ook nog in Nederland op. Onze muziekdeskundige Giorgio Hokstam werd 'helemaal weggeblazen' tijdens het concert.

Giorgio Hokstam 'helemaal weggeblazen' door concert Stromae

03:57
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dansers uit videoclip Stromae boos om lage lonen en zware opnames

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!