Down The Rabbit Hole Beeld © ANP

Dit jaar extra druk op Down The Rabbit Hole

2 juli 2022 20:02

Er zijn dit jaar 5.000 mensen extra op het festival Down The Rabbit Hole. Het terrein, de tenten, de catering en het aantal toiletten is daar ook op aangepast, zo laat een woordvoerder van organisator MOJO weten aan het ANP. In 2019 werden er 40.000 weekendkaarten verkocht, dit jaar zijn dat er 45.000.

"Duizenden bezoekers meer dan de vorige editie op praktisch hetzelfde terrein"

Muziekjournalist Atze de Vrieze merkte op Twitter op dat het dit jaar 'bizar druk' is op het festival in het Gelderse Beuningen. 'Duizenden bezoekers meer dan de vorige editie op praktisch hetzelfde terrein. De rijen voor de toiletten zijn intens.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Festival Down The Rabbit Hole verhuist naar Biddinghuizen

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Down The Rabbit Hole van start, maar met 'veel meer moeite'

Dat het drukker is, klopt dus volgens de woordvoerder van het evenement. De capaciteiten zijn daar echter wel op aangepast. "Het aantal cateraars is meegegroeid, maar ook de toiletten, de tenten en het terrein zelf. We hebben stukjes terrein in gebruik genomen die eerdere jaren niet werden gebruikt", aldus de zegsman. Dat het wat drukker is bij de toiletten kan wel kloppen, want er is een groot tekort aan personeel en festivalspullen. "We zijn dus heel blij dat we überhaupt zo veel toiletten hebben. De wachttijd voor de wc is objectief gezien vrij kort, maar de beleving kan natuurlijk anders zijn."

Down The Rabbit Hole is dit jaar van 1 tot en met 3 juli. Er zijn optredens van acts als The War on Drugs, Gorillaz, Disclosure, Moderat en HAIM. Volgens de zegsman zorgt het extra beetje drukte niet voor problemen. "Wie hier rondloopt merkt dat de sfeer gemoedelijk is en dat mensen blij zijn om weer op een festival te staan."

Robbert Rodenburg maakt flinke klap op festivalpodium

00:40

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!