Harry Styles Beeld © ANP

Concert Harry Styles gecanceld vanwege schietpartij in Kopenhagen

3 juli 2022 23:24

Het concert dat Harry Styles (28) gisteravond in Kopenhagen zou geven is afgelast vanwege een schietpartij in een winkelcentrum in de hoofdstad van Denemarken. Een 22-jarige man opende het vuur en doodde meerdere mensen. Ook vielen er meerdere gewonden.

De 22-jarige man is aangehouden, maakte de lokale politie bekend. Hoeveel doden en gewonden er precies zijn gevallen, is niet bekendgemaakt.

Het belangrijkste ziekenhuis van Kopenhagen, Rigshospitalet, meldt een 'kleine groep patiënten' te hebben ontvangen. Het ziekenhuis heeft extra personeel ingeschakeld, onder wie chirurgen en verpleegkundigen.

Harry Styles zou een optreden geven in de Royal Arena, dat vlakbij het winkelcentrum waar de schietpartij plaatsvond ligt. De kaarten voor het concert waren uitverkocht maar nog voor de show van start kon gaan, deelde de politie het nieuws dat het concert werd afgelast. Mensen die al aanwezig waren, werden door de politie de arena uitgeleid.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Politie: meerdere doden bij schietpartij in winkelcentrum Kopenhagen

Enkele duizenden fans mochten aanvankelijk de zaal in en wachtten daar. De Deense televisiezender TV2 meldde dat de fans in de zaal te horen hadden gekregen dat het concert om veiligheidsredenen niet zou plaatsvinden. Ze fans werden verzocht de zaal rustig te verlaten.

Na de eerste berichten over de schietpartij, maakte de organisator in eerste instantie op Facebook bekend dat het concert alsnog zou plaatsvinden. Dat was echter voordat bekend werd dat er mensen waren omgekomen.

Bekijk ook: Paniek in winkelcentrum bij schietpartij Kopenhagen

Bekijk ook: Paniek in winkelcentrum bij schietpartij Kopenhagen

00:36

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!