R. Kelly Beeld © ANP

Advocaat R. Kelly vindt zelfmoordpreventie onnodige straf

4 juli 2022 03:07

De permanente bewaking die ervoor moet zorgen dat R. Kelly (55) geen zelfmoord pleegt in zijn cel in New York, is volgens zijn advocaat onnodig en bedoeld om hem extra te straffen. Dat laat de raadsvrouw weten in een statement aan Amerikaanse media.

"Hij was en is niet suïcidaal alhoewel dat misschien is wat ze proberen te bereiken"

De zanger werd vorig jaar schuldig bevonden aan onder meer het leiden van een organisatie die als doel had vrouwen en meisjes te misbruiken. Afgelopen week werd zijn straf in deze zaak vastgesteld op 30 jaar cel. De muzikant moet ook nog voorkomen in zaken met vergelijkbare beschuldigingen in de staten Illinois en Minnesota.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'R. Kelly onder permanente bewaking ter voorkoming zelfmoord'

"De Bureau of Prisons blijft zijn constitutionele rechten schenden door hem bloot te stellen aan de strenge voorschriften van zelfmoordpreventie, die onnodig zijn en bedoeld om hem te straffen. Hij was en is niet suïcidaal alhoewel dat misschien is wat ze proberen te bereiken", aldus de advocate, die stelt dat de Bureau of Prisons, de overkoepelende organisatie van het Amerikaanse gevangeniswezen, "in het geheim handelt, wat doodeng is."

De rechtbank stelt dat Robert Kelly onder permanente bewaking ter voorkoming van zelfmoord is gesteld na een psychologisch onderzoek.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dertig jaar cel voor zanger R. Kelly in misbruikzaak

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!