Mensen komen naar de plek waar Peter R. de Vries is neergeschoten. Beeld © Agnes de Goede

Impact moord Peter R. de Vries nog dagelijks voelbaar

6 juli 2022 11:03

De uitzending van RTL Boulevard op 6 juli vorig jaar lijkt er een te worden zoals andere. Een actueel programma met het afscheidsfeest van Gordon voordat hij naar Dubai vertrekt en een uitgebreid verslag van het staatsbezoek van het Koninklijk Paar aan Duitsland. Peter R. de Vries is te gast over het tragische verhaal van een Amsterdamse kapper die twee jaar daarvoor voor de ogen van zijn 14 maanden oude dochtertje werd doodgeschoten. Het blijkt zijn laatste optreden in het programma dat voor hem altijd prioriteit had.

Na de uitzending op 6 juli spreekt iedereen even kort de show na. De sfeer is fijn, iedereen is blij met de uitzending. Zo ook Peter. Hij vertrekt, zoals altijd, snel via de achterdeur van het pand naar zijn auto. Even later, op het moment dat de collega’s ook willen vertrekken naar de parkeergarage, komt een van hen in totale paniek terug gerend. ‘Peter is neergeschoten’, roept hij door de studio. Vanaf dat moment is alles anders.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Royce de Vries een jaar na aanslag: 'We missen je, pap'

Het team van RTL Boulevard is nog dagelijks bezig met de aanslag. Allerlei dingen herinneren de redactie aan de onverschrokken misdaadverslaggever. Peter R. de Vries was ontzettend betrokken bij allerlei strafzaken die niet stopten toen hij vorig jaar overleed. Zo was er het afgelopen jaar de uitspraak van het hoger beroep in de zaak Nicky Verstappen en kregen Wilco Viets en Herman Dubois na vele jaren eindelijk eerherstel in de Puttense Moordzaak. Maar ook op andere momenten gaan de gedachten naar Peter, bijvoorbeeld wanneer zijn collega’s zijn foto aan de wand zien hangen of wanneer er een hilarische anekdote voorbij komt.

Het afgelopen jaar ging er geen dag voorbij dat de redactie niet aan Peter dacht. We missen hem intens, maar onze gedachten gaan vooral uit naar Peters geliefden, zijn gezin, partner, kleinkinderen en alle nabestaanden die op hem konden bouwen. Peter was een lieve echtgenoot, vader en opa. Voor de nabestaanden van de meest verschrikkelijke moordzaken was hij een enorme steun en toeverlaat. Hun hoop in bange dagen, de man die nooit opgaf. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

John van den Heuvel herdenkt Peter R.: 'Wat ooit was keert niet meer terug'

Bij RTL Boulevard was Peter degene die ons dag in dag uit scherp hield. Peter was de man die alles wist, een mentor voor jonge redacteuren, degene die je kon verrassen met een vraag die je niet verwachtte. Goed was niet goed genoeg. Hij was eerlijk. En als je een beslissing had genomen waar hij het niet mee eens was, dan belandde je in een fikse discussie. Maar na een goed gesprek gingen we voorwaarts. Hij was van onschatbare waarde voor ons programma. En nog vaak denken we bij een onderwerp: hoe zou Peter dit hebben aangepakt?

- Redactie RTL Boulevard

Er is het afgelopen jaar geen dag voorbij gegaan waarop de redactie van RTL Boulevard niet aan Peter heeft gedacht. Vandaag staat de uitzending van RTL Boulevard dan ook helemaal in het teken van Peter R. de Vries.

In die uitzending zullen Peters kinderen, Royce en Kelly, vertellen over hoe zij het afgelopen jaar hebben beleefd. Een deel van het interview zie je hieronder al.

Royce en Kelly de Vries blikken terug op 'meest verschrikkelijke jaar'

01:12