Stichting De Gouden Tip wordt Peter R. de Vries Foundation

03:24

Stichting de Gouden tip verder als Peter R. de Vries Foundation

6 juli 2022 19:15

Stichting de Gouden Tip, die 1.000.000 euro beloning bijeen wilde brengen om de vermiste Tanja Groen te vinden, gaat verder als de Peter R. de Vries Foundation. De Foundation houdt dezelfde doelstelling als de stichting nu heeft: het uitloven van hoge beloningen om cold cases op te lossen.

"De familie en het bestuur vinden het bijzonder dat zijn account met vele volgers op deze manier blijft voortbestaan"

De naamsverandering is een eerbetoon aan Peter R. de Vries. De 'meest bijzondere misdaadverslaggever die ons land ooit gekend heeft', aldus het bestuur.

Peter richtte Stichting de Gouden Tip op 23 juni vorig jaar op, twee weken voordat hij werd neergeschoten, in een ultieme poging de verdwijning van Tanja Groen op te lossen. De 18-jarige studente verdween in 1993 spoorloos in Maastricht. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Partner Peter R. de Vries deelt laatste foto die hij haar stuurde

Voor de tip die zou leiden naar de oplossing in de zaak werd een miljoen euro uitgeloofd. Daarop kwamen in totaal zo'n duizend tips binnen. Toch was de zaak helaas nog altijd niet opgelost toen het jaar van Tanja Groen eindigde op 23 juni.

Klik hier voor de website.

Moeder Tanja Groen ten einde raad: 'Ik hoop dat iemand zijn mond opendoet'

04:53
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Twee verdachten in buitenland opgepakt voor moord op Peter R. de Vries

Dit jaar zal de Foundation aandacht vragen voor drie nieuwe cold case-zaken. In de komende weken wordt de eerste bekend gemaakt. Voor updates over de zaken gebruikt de Foundation onder meer het Twitter-account van Peter R. de Vries. 'De familie en het bestuur vinden het bijzonder dat zijn account met vele volgers op deze manier blijft voortbestaan en Peter zijn (misdaad)berichten bewaard blijven.'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!