Famke Louise en Roddelpraat op 27 oktober weer voor de rechter

11 juli 2022 13:50

Het hoger beroep dat Jan Roos (45) en Dennis Schouten (26), de mannen achter het YouTube-kanaal Roddelpraat, hebben ingediend tegen Famke Louise (23) dient op 27 oktober om 10.00 uur in het gerechtshof van Amsterdam. Jan en Dennis verloren in maart het kort geding dat Famke Louise was gestart.

In het kort geding eiste de zangeres dat een YouTube-uitzending van Roddelpraat offline zou worden gehaald omdat Jan en Dennis ten onrechte suggereerden dat de zangeres door haar voormalige manager Ali B. zou zijn misbruikt. Ook deelden ze een nooit uitgebracht liedje van de zangeres. De rechter stelde Famke Louise in het gelijk, waarop de twee mannen in hoger beroep gingen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Roddelpraat in hoger beroep in zaak tegen Famke Louise: 'We gaan winnen'

Roddelpraat moest de uitzending offline halen, een rectificatie plaatsen en de advocaatkosten van Famke Louise betalen. Na de zaak zetten de makers een crowdfundingsactie op om de eigen advocaatkosten en die van Famke Louise, in totaal 27.000 euro, te betalen. Binnen een etmaal was er ruim 35.000 euro binnen. "Het extra geld stoppen we in de oorlogskas voor de volgende zaak", liet Jan weten aan het ANP.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Roddelpraat buigt na eisen John de Mol

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!