Ernst Daniël Smid Beeld © ANP

Ernst Daniël Smid deze week geopereerd: 'Kan niet fatsoenlijk eten'

12 juli 2022 13:03

Er staat Ernst Daniël Smid (69) een ingrijpende week te wachten. De voormalig presentator ondergaat een hersenoperatie, waarbij elektroden in zijn hoofd worden geplaatst. Op die manier hoop hij minder last te krijgen van de lichamelijke klachten die hij ondervindt door de ziekte van Parkinson.

"Ik ben aan het einde van de dag doodmoe en kan dan nauwelijks nog praten"

"Ik zie er naar uit en hoop dat ik daarna minder zal trillen", zegt Ernst Daniël over de operatie in gesprek met De Telegraaf. Hij staat al maanden op de wachtlijst en bidt dat de ingreep slaagt. Ernst Daniël heeft namelijk veel last van de gevolgen van de ziekte, zoals trillende handen en een slechtere stem. "Door de tremor, die ik niet onder controle heb, kan ik niet fatsoenlijk eten en wordt een maaltijd een gevecht op het bord. Daarom ga ik ook altijd op mijn linkerhand zitten. Anders schokt mijn hele lichaam."

Simpelweg een lepel vasthouden om in de koffie te roeren gaat al niet meer. "Ik ben aan het einde van de dag doodmoe en kan dan nauwelijks nog praten", vervolgt hij. "In de ochtenduren gaat het nog wel. Dan heb ik nog een beetje energie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ernst Daniël Smid wordt voor de zesde keer opa

Over zijn leven bracht Ernst Daniël vorige zomer met gepaste trots een autobiografie uit. RTL Boulevard sprak hem daarover.

Ernst Daniël Smid trots op eigen autobiografie: 'Enorme eer'

02:09

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!