Rechtbank wijst verzoek van Amber Heard om Depp-zaak te verwerpen af

13 juli 2022 22:03

Een rechtbank in Virginia heeft woensdag het verzoek van actrice Amber Heard (36) afgewezen om de uitspraak in de slepende zaak tussen haar en haar ex Johnny Depp (59) nietig te verklaren. Dat meldt 'Variety'. De rechter gaat niet mee in de argumenten die Amber aandroeg om de uitspraak te verwerpen.

Volgens de advocaten van Amber was er sprake van fraude omdat een van de juryleden niet de juiste geboortedatum op zijn oproepkaart had staan. Maar volgens de rechter had dit probleem eerder aangekaart moeten worden. Bovendien acht de rechter niet bewezen dat hier sprake is geweest van opzettelijke fraude.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Advocaten Johnny Depp spreken van 'eerlijk' proces tegen Amber

Johnny had Amber aangeklaagd vanwege een opiniestuk dat ze had geschreven over haar ervaringen met huiselijk geweld. Ze noemde in het artikel in de Washington Post geen naam, maar volgens de acteur was het overduidelijk dat het over hem ging. Hij stelde dat zijn carrière en reputatie daaronder hebben geleden en eiste een schadevergoeding. De jury gaf hem gelijk en wees hem ruim 10 miljoen dollar toe.

Amber kan nog beroep aantekenen tegen deze uitspraak. De verwachting is dat haar advocaten dat ook gaan doen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!