Vierdaagsefeesten Beeld © ANP

Nijmeegse Vierdaagsefeesten past programma aan om hitte

19 juli 2022 11:50

Het programma van de Vierdaagsefeesten gaat op twee plekken in Nijmegen dinsdag overdag niet door vanwege de zeer hoge temperaturen. Ook zal de politie sneller de melding 'druk' of 'vol' afgeven voor populaire feestlocaties. Dat zal onder meer op de lichtkranten in de stad te zien zijn. Feestgangers moeten dan een andere plek opzoeken. Stichting Vierdaagsefeesten heeft bovendien op meer plekken in de stad watertappunten laten plaatsen, aldus een woordvoerster.

"We merkten maandag dat het feest wat later op gang kwam, omdat mensen langer schaduw en verkoeling zochten"

Het programma op het stadseiland in de Waal is voor dinsdagmiddag geschrapt, net als de feestelijkheden op de Ramblas, de toegangsweg naar het stadscentrum vanaf het centraal station. Op andere plekken in het Nijmeegse centrum zijn kleinere activiteiten afgelast vanwege de grote hitte die wordt verwacht. Op sommige plaatsen geldt een aangepaste programmering.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eerste dag Vierdaagse Nijmegen geschrapt om extreme hitte: 'Ongekend'

De organisatie van de Vierdaagsefeesten raadt bezoekers aan om 'bij deze extreme temperaturen het gezonde verstand te gebruiken' en bijvoorbeeld matig te zijn met alcoholgebruik. De feesten worden sinds de start op zaterdag zeer druk bezocht. "We merkten maandag dat het feest wat later op gang kwam, omdat mensen langer schaduw en verkoeling zochten. Dat raden we voor dinsdag ook zeker aan", aldus directeur-bestuurder Joris Bouwmeister.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Antoon en Flemming toegevoegd aan line-up Vierdaagsefeesten

Bekende senioren delen hun gouden tips voor de hitte

04:58

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!