BBB-leider Caroline van der Plas legt haar publieke optredens tijdelijk neer. Beeld © ANP

Caroline van der Plas over bedreigingen: 'Kijk over mijn schouder'

28 juli 2022 14:22

Vanochtend kwam naar buiten dat Caroline van der Plas (55) tijdelijk een stapje terug doet van haar publieke optredens in de media. Dit is het gevolg van ernstige bedreigingen waar de politica de afgelopen maanden mee te maken heeft gehad. Aan RTL Boulevard vertelt ze hier meer over.

"Ze scharen me onder als nazi en fascist"

Uit welke hoek de dreigingen komen, is nog niet duidelijk. "Daar is de politie mee bezig", laat ze aan ons weten. Hoewel er gespeculeerd wordt dat de bedreigingen vanuit de boeren komen, die uitspreken ontevreden te zijn over de steun die Caroline hun biedt als lijsttrekker van de BoerBurgerBeweging, is dit volgens Caroline niet het geval. "Ik heb van geen enkele boer een bedreiging gehad. Althans, niet dat ik weet. Maar ik weet niet wat voor een bedreigingen er allemaal zijn." Caroline legt uit dat ze 'vooral veel steunbetuigingen' ontvangt van de boeren. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Caroline van der Plas tijdelijk niet in media na ernstige bedreigingen

De politica vertelt ook dat de dreigementen voornamelijk van anonieme mensen komen, maar dat er echter genoeg tussen zitten die geen moeite doen om hun identiteit te verschuilen. "Het zijn haatberichten uit extreemlinkse hoek. Ze scharen me onder als nazi en fascist." Van wie de bedreigingen precies komen, maakt Caroline voor de ernst van de situatie niets uit: "Voor mij zijn het allemaal gekken, of het nou van links of van rechts komt."

Ondanks dat ze niet bang is om over straat te gaan, heeft de situatie toch impact op haar leven. Vooral nu er ook een doodsbedreiging ligt.

"Er hoeft maar één gek tussen te zitten met een pistool. En daar moet je waakzaam voor zijn. Voor die ene gek. Die ene persoon die vindt dat het recht heeft om iemand wat aan moet doen. Net als bij Pim Fortuyn. Dat maakt het angstig, want die mensen lopen wel rond." Eerder vandaag liet partijlid van de BoerBurgerBeweging Henk Vermeer weten dat er sprake zijn van een doodsbedreiging waarbij Caroline 'hetzelfde lot als Pim Fortuyn staat te wachten'. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Caroline van der Plas in haar nopjes met 'BBB-tattoo' Jan Smit

Ondanks dat ze met de dood wordt bedreigd, denkt Caroline niet dat ze 'binnenkort' zal worden vermoord. De huidige situatie vindt ze echter het allerergst voor haar familie. "Die worden er ook mee geconfronteerd, maar die hebben er niks mee te maken. Die maken zich ook zorgen. Vragen zich af: ‘Wat gaat er nu gebeuren?’ Dat is zorgelijk en angstig." Voorlopig kiest de politica er voor om vanuit huis te werken. Naast dat ze een stapje terug doet in de media zal ze ook geen publieke optredens meer doen. "Normaal loop ik onbezorgd rond, maar nu kijk ik over mijn schouder. Bij niemand mag dat en niet alleen bij mij. Het is niet normaal." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Danny de Munk zorgde voor omslag bij politica Caroline van der Plas

Caroline ontvangt niet alleen veel steunbetuigingen van de boeren, maar van mensen door heel Nederland. Hier bedankt ze hen voor in een video op Twitter. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!