Caroline van der Plas na bedreigingen: 'Laat me niet klein krijgen'

06:34

Caroline van der Plas pakt werkzaamheden weer op na bedreigingen

4 augustus 2022 13:49

Een week nadat Caroline van der Plas (55) een stap terugdoet wegens bedreigingen, pakt ze haar werk weer op. Dat betekent dat ze weer werkbezoeken kan doen en haar gezicht ook weer in de media laat zien. Dat vertelt Caroline exclusief aan RTL Boulevard.

"Tot nu toe is er één doodsbedreiging zodanig serieus bevonden dat het OM hiervan mijn aangifte heeft opgenomen en dit verder gaat onderzoeken"

De veiligheidsmaatregelen in en rond de woning van Caroline zijn deze week afgerond, ook zijn er maatregelen getroffen rondom haar persoonlijke beveiliging. Over de aard van de maatregelen kan en mag zij niks zeggen, maar ze zijn zodanig geoptimaliseerd dat Caroline haar werkzaamheden buiten de deur weer oppakt.

Caroline wordt al langere tijd bedreigd. Momenteel worden de betreffende boodschappen aan haar adres onderzocht. Zo zou er sprake zijn van een doodsbedreiging waarbij Caroline 'hetzelfde lot als Pim Fortuyn staat te wachten'. Eén doodsbedreiging is zo serieus dat het OM die onderzoekt.

Caroline: "Tot nu toe is er één doodsbedreiging zodanig serieus bevonden dat het OM hiervan mijn aangifte heeft opgenomen en dit verder gaat onderzoeken. Andere bedreigingen worden verzameld en ook onderzocht en/of afgehandeld."

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Caroline van der Plas over bedreigingen: 'Kijk over mijn schouder'

Concreet betekent het afronden van de veiligheidsmaatregelen dat de fractievoorzitter weer werkbezoeken zal afleggen en daarnaast optreedt in talkshows of andere media als ze daarvoor wordt gevraagd. Grotere publieke optredens, zoals (openingen van) evenementen waarbij grote groepen mensen bij aanwezig zijn, laat Caroline de komende tijd aan zich voorbijgaan.

Caroline is dankbaar voor de 'honderden steunbetuigingen' die ze heeft gekregen na het nieuws. "Op een moment dat je gaat twijfelen aan de goedheid in mensen, zijn juist zulke steunbetuigingen heel waardevol", vertelt ze. Caroline vindt het 'jammer' dat er ook een groep mensen is die twijfelt aan de echtheid van de bedreigingen. Ze kan 'niet bevatten' dat mensen 'serieus denken dat ze zoiets ernstigs gebruikt voor eigen gewin'. "Dat er mensen zijn die echt denken zijn dat ik mijn familie doelbewust in angst zou brengen, voor mijn eigen PR, heeft mij erg geraakt. Dat mensen denken dat ik echt zo kwaadaardig zou zijn… Dat begrijp ik echt niet. Mijn familie is mijn alles en hun welzijn staat bij mij altijd bovenaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

BBB-leider Caroline van der Plas tijdelijk niet in media na ernstige bedreigingen

Carolines 'speciale waardering' gaat uit naar Geert Wilders, vertelt ze. Hij nam het als een van de eersten voor haar op. "Dit terwijl hij zelf al achttien jaar in een lockdown zit en geen normaal leven meer kan leiden. Wat hem is overkomen en nog dagelijks overkomt, is vele malen erger dan wat er bij mij is gebeurd. Om je dan toch zo te bekommeren om mijn welzijn, vind ik van grote klasse getuigen", stelt Caroline.

Tot slot wil de politica iedereen oproepen om te stoppen met mensen bedreigen. "Doodsbedreigingen of bedreigingen met geweld hebben een enorme impact op iemands persoonlijke leven. En op het leven van hun naasten. Ik vraag iedereen om zich dat goed te realiseren; wat je iemand aandoet door dit soort dingen te doen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!