Paul McCartney Beeld © ANP

Boze brief John Lennon naar Paul McCartney wordt geveild

06 augustus 2022 01:32

Een boze brief die John Lennon op 24 november 1971 naar voormalig bandgenoot Paul McCartney (80) stuurde, gaat onder de hamer op de online veilingsite Gotta Have Rock and Roll. Naar verwachting levert de brief tussen de 30.000 en 40.000 dollar op.

"Waarom heb je ons in hemelsnaam aangeklaagd en publiekelijk over ons heen gescheten?"

John schreef de brief daags nadat Paul in het tijdschrift Melody Maker onder meer had gesproken over John en zijn vrouw Yoko Ono, en over het opbreken van het zakelijke partnerschap van de Beatles. De band was op dat moment al zo'n anderhalf jaar uit elkaar, maar financieel gezien waren er nog zaken af te wikkelen. Het interview en de brief kwamen nadat Paul de band had aangeklaagd, omdat hij het niet eens was met het aanstellen van bandmanager Allen Klein om de financiële afwikkeling te leiden, schrijft de New York Post.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vredeslied John Lennon klinkt in heel Europa voor Oekraïne

In de brief schrijft John aan Paul als antwoord daarop: "Als jij niet de agressieveling bent (zoals je zelf beweert), waarom heb je ons dan in hemelsnaam aangeklaagd en publiekelijk over ons heen gescheten?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nooit uitgezonden interview met John Lennon levert 3100 pond op

Volgens het veilinghuis geeft de brief 'een ongelooflijk inzicht in de relatie tussen John en Paul, niet alleen tijdens het opbreken van de band en de nasleep daarvan, maar echt de diepte van hun volledige vriendschap'. In de brief noemt John bijvoorbeeld ook het lied 'Imagine', dat hij zelf schreef en waar Paul afwijzend tegenover stond. "Het is duidelijk dat [John] nog steeds geeft om wat Paul vindt van zijn schrijfwerk", aldus het veilinghuis.

Er kan nog veertien dagen worden geboden op de brief. Het hoogste bod staat op dit moment op 26.000 dollar.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!