Roger E. Mosley Magnum P.I. Beeld © Getty Images

Magnum P.I.-acteur Roger E. Mosley (83) overleden na auto-ongeluk

07 augustus 2022 21:38

De Amerikaanse acteur Roger E. Mosley, vooral bekend van zijn rol als Theodore 'T.C.' Calvin in de serie 'Magnum P.I.', is overleden. Hij stierf zondag op 83-jarige leeftijd, meldt zijn dochter Ch-a op sociale media. Zij meldde zaterdag dat Mosley een zwaar auto-ongeluk had gehad.

"Ik hou van je, papa"

Door het ernstige auto-ongeluk raakte Mosley 'verlamd vanaf zijn schouders', schreef zijn dochter vrijdag. 'Hij is in kritieke toestand, maar vecht hard.' Zondag blies hij zijn laatste adem uit. 'Hij was omringd door familie', aldus Ch-a. 'We kunnen niet rouwen om zo'n fantastische man. Hij zou het haten dat iemand om hem huilt. Het is tijd om zijn nalatenschap voor ons allemaal te vieren. Ik hou van je, papa.'  

Mosley was tussen 1980 en 1988 in totaal in 158 afleveringen van Magnum P.I. te zien. Als helikopterpiloot T.C. hielp hij vaak hoofdrolspeler Tom Selleck uit de brand. In 2018 speelde Mosley ook in de reboot van Magnum P.I., al was hij daar wel te zien als een ander personage.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

CBS blaast Magnum P.I. nieuw leven in

Mosley had gedurende zijn carrière ook rollen in diverse andere series en films. Zo was hij te zien in onder andere Love Boat, Starsky and Hutch en Night Gallery.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!