Quincy Promes Beeld © ANP

Rechtszaak tegen voetballer Quincy Promes weer uitgesteld

26 augustus 2022 17:29

De rechtszaak tegen voetballer Quincy Promes (30), die zijn neef zou hebben gestoken met een mes, is weer uitgesteld. Dat laat Yehudi Moszkowicz, de advocaat van het slachtoffer, aan RTL Boulevard weten.

“Dat kun je een slachtoffer niet aan doen in mijn ogen"

Quincy, speler van Spartak Moskou en 50-voudig Oranje-international, wordt vervolgd voor het steekincident, dat gebeurde tijdens een familiefeest in 2020. 

Begin juni werd Quincy door een civiele rechter veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding waarvan de hoogte nog bepaald moest worden. Volgens Yehudi is het schandalig dat er weer sprake is van uitstel. “Dat kun je een slachtoffer niet aan doen in mijn ogen. Dan is er een datum en dan wordt dit zonder duidelijke reden weer geannuleerd. Hij had gehoopt op zitting aan te geven welke schade hij heeft." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Quincy Promes in beroep tegen betalen schadevergoeding aan neef

Nu dat vertraging oploopt, ziet het slachtoffer zich genoodzaakt een kort geding te starten tegen Quincy. Yehudi: "We willen een voorschot krijgen op de schadevergoeding. Mijn cliënt is zowel mentaal als fysiek aangetast hierdoor en volgt onder andere therapie voor PTSS. Hij is niet in staat om te werken.” Quincy is tegen het vonnis over de betaling in beroep gegaan, dat loopt nog.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Justitie gaat Quincy Promes vervolgen voor poging tot moord

De politie hoorde toevallig over het steekincident tijdens afgeluisterde gesprekken in een onderzoek naar vermeende criminele contacten van de spits. Hij wordt vervolgd voor poging tot moord of doodslag en zware mishandeling, en ook voor drugssmokkel en lidmaatschap van een criminele organisatie. 

De advocaat van Quincy is vooralsnog onbereikbaar.

Quincy Promes verdacht van drugssmokkel en huiselijk geweld

00:54

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!