Oympia moedigt haar moeder aan. Beeld © Getty Images

Serena's dochtertje (4) steelt de harten op US Open met eerbetoon aan moeder

30 augustus 2022 10:12

Tennisliefhebbers kunnen nog even blijven genieten van tennislegende Serena Williams (40), die naar verwachting bezig is in haar laatste toernooi. Ze won afgelopen nacht haar eersterondepartij, in aanwezigheid van haar 4-jarige dochtertje Olympia. En dat bleef niet onopgemerkt.

De belangstelling is enorm voor Serena Williams, die een imposante carrière achter de rug heeft. Het Arthur Ashe-stadion zat tot de nok toe gevuld bij de partij tussen Williams en Danka Kovinic uit Montenegro. De 40-jarige Amerikaanse verlengde haar tenniscarrière door met 6-3 6-3 te winnen.

Nieuwe fase

Williams had begin deze maand in een interview met Vogue laten weten dat ze toe is aan een nieuwe fase in haar leven. Hoewel ze geen specifiek afscheidstoernooi noemde, is de algemene verwachting dat ze na de US Open stopt.

Onder anderen Bill Clinton, Mike Tyson, Martina Navratilova, Lindsey Vonn en Hugh Jackman zaten op de tribunes van het volgepakte Arthur Ashe-stadion. Maar het was Serena's dochtertje Olympia (4) die de meeste aandacht trok.

Olympia droeg als eerbetoon aan haar legendarische moeder witte kralen in haar haar. Precies in dezelfde stijl als haar moeder in 1999, die toen als 17-jarige voor het eerst de US Open op haar naam schreef. Daarnaast droeg ze een zwart Nike-topje, net als Serena op de tennisbaan.

Samen met haar vader, Alex Ohanian, moedigde Olympia Serena aan.

Serena Williams kreeg ondanks haar overwinning na afloop al een eerbetoon. Onder anderen oud-toptennisser Billie Jean King sprak de Amerikaanse toe. "Ik weet nog dat ik je voor het eerst zag toen je zes jaar oud was, op een clinic. Ik vroeg of je even wilde serveren en iedereen keek toe. 'Verander er maar niks meer aan', zei ik toen tegen je", zei de 78-jarige King. "En vanavond hebben we weer gezien wat voor wapen het is."

Ook Oprah Winfrey sprak haar toe via een videoboodschap. "Ik had dit totaal niet verwacht", zei Williams na afloop. "Het was een heel moeilijke beslissing en dat is het altijd als je ergens zoveel van houdt. Maar het is tijd voor andere hoofdstukken in het leven, noem het Serena 2.0. Ik kijk er naar uit dat ik na het opstaan niet hoef te rennen naar de tennisbaan. En ik wil een goede mam zijn voor mijn dochter", zei Williams, kort voordat ze haar dochtertje knuffelde.

'We Love Serena'

Na afloop van de vrij korte ceremonie werd door de supporters met gekleurde banners de tekst 'We Love Serena' getoond. Op schermen stond de tekst 'Greatest Of All Time', oftewel de beste aller tijden.

Williams, die in New York ook in het dubbelspel aantreedt met haar zus Venus, neemt het woensdag op tegen de als tweede geplaatste Anett Kontaveit uit Estland.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nog geen afscheid van Serena Williams op US Open, al wel eerbetoon

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!