John de Mol ontbreekt bij de tweede bespreking rondom misstanden The Voice

04:25

Tim Hofman sluit derde BOOS-aflevering over The Voice niet uit

1 september 2022 20:08

Tim Hofman (34) sluit niet uit dat hij een derde aflevering van zijn programma 'BOOS' gaat maken over het misbruikschandaal bij 'The Voice'. Dat vertelde hij donderdag in het programma 'Khalid & Sophie'.

"Nu was er wat ons betreft genoeg aanleiding om het dossier weer op tafel te leggen"

"Als het nodig is of als wij iets ontdekken, dan kan er een nieuwe uitzending komen", aldus de presentator. "Maar het is niet zo dat we bij BOOS denken: hoe gaan we op het succes van die eerste uitzending voortborduren? We hebben de eerste maanden na de uitzending niets gezegd, we zijn niet in talkshows met een vlag gaan zwaaien. Maar nu was er wat ons betreft genoeg aanleiding om het dossier weer op tafel te leggen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chantal Janzen: 'Wil The Voice-'stront' nooit meer meemaken'

In de tweede aflevering, die ruim een week geleden online kwam, werd een opgenomen telefoongesprek tussen een vermeend slachtoffer en een contactpersoon binnen de productie afgespeeld. In dit gesprek werd duidelijk dat vier vrouwen, onder wie medewerkers, melding hebben gedaan van wangedrag van Jeroen Rietbergen op de set van The Voice.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tweede BOOS-aflevering over The Voice bereikt grens 1 miljoen

Wat Tim betreft hangt het maken van een derde aflevering af van waar het onderzoeksbureau dat de klachten inventariseert en het Openbaar Ministerie uiteindelijk mee komen. Het OM onderzoekt de zaak al sinds januari. "Ik werk niet bij het OM, ik maak programma's. Dit is voor mij het goede om te doen", aldus de presentator. "Wij blijven dit dossier met scherpe ogen volgen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hamer: 'Meldingen binnen The Voice kwamen niet op juiste plek'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!