Karin Bloemen Beeld © ANP

Karin Bloemen eerste ambassadeur tegen seksueel wangedrag

8 september 2022 13:34

Karin Bloemen (62) wordt de eerste landelijk ambassadeur tegen seksueel wangedrag. Dat heeft Mariëtte Hamer (64), de regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag, donderdag gezegd in een gesprek met parlementariërs in de Tweede Kamer. Het is de eerste naam die Mariëtte bekend heeft gemaakt als ambassadeur, maar het is de bedoeling dat er meerdere ambassadeurs komen.

"Er komen meerdere ambassadeurs om het maatschappelijke gesprek een boost te geven"

Een woordvoerder van Mariëtte kon donderdag nog niet melden hoe Karin haar rol gaat invullen. "Dat gaan we de komende tijd uitwerken", stelt ze. "Er komen meerdere ambassadeurs om het maatschappelijke gesprek een boost te geven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Karin Bloemen voelt zich door misbruik nog altijd 7 jaar

Mariëtte werd in februari aangesteld door het kabinet na de grote maatschappelijke onrust als gevolg van de onthullingen rond het programma The Voice in de serie BOOS van Tim Hofman. Zij werkt momenteel aan een nationaal actieplan tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld. Ook is het de bedoeling dat Mariëtte een betere meldstructuur inricht om gevallen van seksueel wangedrag te melden, sneller te signaleren en beter aan te pakken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lovende reacties op Karin Bloemen in Vier Handen Op Eén Buik

Karin sprak zich de afgelopen maanden regelmatig uit bij protesten en evenementen rond dit thema. De zangeres en cabaretière heeft vroeger zelf ook te maken gehad met seksueel misbruik. Volgens Karin ligt de schuld nooit bij degene die wordt aangerand of verkracht, al is dat wel een gevoel dat vaak overheerst bij slachtoffers.

Ook in buitenland is de BOOS-aflevering gesprek van de dag

03:39

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!