Gert Verhulst Beeld © ANP

Gert Verhulst na woke-rel: 'Hebben een inschattingsfout gemaakt'

12 september 2022 11:07

Gert Verhulst (54) heeft zich voor het eerst uitgelaten over de rel die ontstaan is aan zijn talkshow 'De Tafel van Vier'. Volgens de Studio 100-baas gaat het om een inschattingsfout, die zonder opzet is gemaakt. "Waarom zou ik bewust iets doen waarvan ik weet dat mensen nadien huilend in hun bed liggen?" vertelt hij in het Belgische dagblad 'De Morgen'.

"Ik vind ook nog steeds dat je tijdens discussies het kind bij zijn naam moet noemen"

De nieuwe talkshow van Gert Verhulst is al een week in het nieuws door een uit de hand gelopen discussie over de woke-cultuur waarin de presentator meermaals het n-woord in zijn mond neemt. "Ik blijf erbij dat de discussie over woke absoluut gevoerd moet worden. Net als de discussie over het n-woord. Het feit dat er deze week zoveel reactie op die uitzending is gekomen bewijst dat", verdedigt Gert zich in de krant en noemt het een 'inschattingsfout'. "Ik vind ook nog steeds dat je tijdens discussies het kind bij zijn naam moet noemen."

Dat hij mensen heeft gekwetst met de uitzending en pijn heeft gedaan, vindt Gert 'jammer'. Maar hierdoor is hij nog meer overtuigd van het feit dat we de discussie moeten durven voeren. "Vergelijk het met een fikse echtelijke ruzie. Nu is het tijd voor goedmaakseks die beide partijen dichter bij elkaar brengt", aldus de talkshowhost.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marc-Marie Huijbregts: 'Gert Verhulst kan kritiek na n-woord wel aan'

Na alle ophef besluit een redacteur van het programma, Elias Van Dingenen, na zijn eerste werkdag al op te stappen. 'Ik moest met lede ogen aanschouwen hoe mijn baas op mijn eerste werkdag tijdens de live-uitzending het n-woord een dertigtal keer liet vallen', schrijft hij donderdag in een open brief aan De Morgen.

Wat de redacteur vooral dwarszit, is dat Gert na deze veelbesproken uitzending niet komt opdagen bij de redactievergadering. 'Ik had voor mezelf bepaald dat als mijnheer Verhulst aanwezig was op de redactievergadering ik hem een aantal vragen ging stellen. Kennelijk vond hij het niet noodzakelijk om aanwezig te zijn bij de nabespreking van de tumultueuze eerste aflevering. Dus ik nam ontslag.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Redacteur Gert Verhulst stapt op na gebruik n-woord op televisie

Ook in gesprek met het Belgische Nieuwsblad vertelt Gert het jammer te vinden hoe het is uitgedraaid: "Ik ben geen onmens hé. Waarom zou ik bewust iets doen waarvan ik weet dat mensen nadien huilend in hun bed liggen? Maar ik vind wél dat tv de realiteit moet weerspiegelen en dat je het kind bij naam moet noemen. Als ik in de coulissen andere praat hoor dan op tv denk ik: wat een hypocriet gedoe."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!