R. Kelly in de rechtbank in juni 2019. Beeld © AP

Aanklager R. Kelly: 'Hij misbruikte 14-jarige voor ziek plezier'

12 september 2022 21:45

R. Kelly is een 'seksueel roofdier' die zijn 'beroemdheid heeft aangewend om minderjarigen te misbruiken'. Dat zegt de openbaar aanklager volgens Amerikaanse media maandag in de rechtszaak die in Chicago tegen de zanger loopt.

"Hij verrichtte walgelijke daden op haar, alleen voor zijn eigen zieke plezier"

Aanklager Elizabeth Pozolo richt zich in haar slotpleidooi vooral tot een van de vermeende slachtoffers van R. Kelly. Pozolo stelde dat R. Kelly 'misbruik heeft gemaakt van de jeugd van Jane'. "Hij misbruikte haar meerdere malen. Hij verrichtte walgelijke daden op haar, alleen voor zijn eigen zieke plezier."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

R. Kelly moet geld van gevangenisrekening afstaan

Tijdens de zaak worden ook beelden getoond die zijn gemaakt van het misbruik. Jane is daarop veertien jaar oud. Behalve van misbruik wordt de zanger ook verdacht van het vervaardigen van kinderporno.

R. Kelly wordt al sinds de jaren negentig beschuldigd van (kinder)misbruik. Zelf heeft hij altijd gezegd onschuldig te zijn. De zanger, die sinds 2019 vastzit, wordt eind juni in New York al schuldig bevonden voor onder meer het leiden van een organisatie die als doel heeft vrouwen en minderjarige meisjes te misbruiken.

Ex-vriendin R. Kelly klapt uit de school over relatie met zanger

04:19

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!