De serie Ted Lasso werd net als vorig jaar uitgeroepen tot beste comedy. Beeld © ANP / AFP

Ted Lasso, Succession en The White Lotus grote winnaars Emmy's

13 september 2022 06:34

De Emmy's zijn vannacht voor de 74ste keer uitgereikt en de grote winnaars zijn de dramaserie Succession, comedy Ted Lasso en miniserie The White Lotus. Maar er was ook een prijs voor zangeres Lizzo, die zei dat ze toen ze klein was iemand had willen zien als zichzelf. "Dik, zwart en prachtig zoals ik", zei ze.

The White Lotus, een murder mystery dat zich afspeelt in een luxeresort op Hawaï, sleepte de meeste prijzen binnen. Naast de prijs voor de beste miniserie won de HBO-serie ook vier andere Emmy's, voor beste mannelijke bijrol (Murray Bartlett), beste vrouwelijke bijrol (Jennifer Coolidge) en beste regie en beste script van een miniserie. 

Ted Lasso

Ted Lasso (Apple TV+) won meerdere prijzen: Jason Sudeikis nam een Emmy in ontvangst voor de vertolking van zijn titelrol in Ted Lasso en Brett Goldstein won een award voor beste bijrol als Roy Kent in de show over een Brits voetbalelftal met een Amerikaanse coach.

Op het podium in Los Angeles vertelde Goldstein dat hij vorig jaar de mist in ging door te vloeken op het podium, maar deed dat uiteindelijk opnieuw. De serie kreeg ook de Emmy toebedeeld voor beste regie van een comedy. Vorig jaar was Ted Lasso ook al een grote winnaar

Succession

Ook Succession (HBO) scoorde goed. De serie werd uitgeroepen tot 'beste dramaserie', de belangrijkste Emmy. In 2020 won de serie ook. 

Succession-acteur Matthew Macfadyen won de Emmy voor beste mannelijke bijrol in een drama en seriebedenker Jesse Armstrong mocht het beeldje ophalen voor beste script van een dramaserie.

Zangeres Lizzo

John de Mols televisietalentenjacht The Voice greep maandag naast de prijzen. In de categorie beste competitieshow legde The Voice het af tegen Lizzo's Watch Out for the Big Grrrls.

Zij vertelde in haar speech dat ze iemand zoals zichzelf op het podium had willen zien toen ze nog klein was. "Dik, zwart en prachtig zoals ik", zei ze. In de serie Lizzo’s Watch Out for the Big Grrrls nemen verschillende danseressen het tegen elkaar op. 

Zangeres Lizzo won met de serie Lizzo’s Watch Out for the Big Grrrls.

Boze fans Olivia Newton-John

Tijdens de uitreiking werden traditiegetrouw ook de in het afgelopen jaar overleden mensen uit de televisiewereld geëerd. Fans van Olivia Newton-John reageerden achteraf op sociale media boos toen bleek dat de Australische actrice daarbij niet aan bod kwam.

Newton-John was voornamelijk bekend vanwege haar filmrollen, maar de actrice had ook rollen in televisieseries. Betty White, Bob Saget, James Caan, Jean-Marc Vallée, Anne Heche en Sidney Poitier werden wel geëerd. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Will Smith slaat komiek Chris Rock na grap over vrouw bij Oscars

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!