Sywert van Lienden Beeld © ANP

Sywert van Lienden na uitgelekte opname: 'Context is anders'

14 september 2022 10:35

Sywert van Lienden (31) meldt op Twitter dat bandopnamen waarover 'de Volkskrant' woensdag bericht gelekte fragmenten zijn in de aanloop naar een rapport van onderzoeksbureau Deloitte naar de mondkapjesdeal. Volgens 'de Volkskrant' is te horen dat de ondernemer en zijn compagnons al in een vroeg stadium plannen maakten voor een 'commercieel avontuur', maar Sywert stelt dat uit de opgenomen gesprekken zal blijken dat de 'intentie en strekking;, anders zijn.

"Na publicatie zal ik verder reageren"

Volgens Sywert dateert dit gesprek van 12 april en komt dit met gesprekken uit de dagen erna uitgebreid en in context aan bod in de publicatie van Deloitte. 'Na publicatie zal ik verder reageren.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rechter ontslaat Sywert van Lienden bij eigen mondkapjesstichting

De bandopnamen, waarvan de getranscribeerde teksten inmiddels breder circuleren en die deels in handen zijn van de Volkskrant, zijn opgedoken in het strafrechtelijk onderzoek dat het Openbaar Ministerie onder de codenaam Full Sutton uitvoert naar de mondkapjesaffaire. Volgens de Volkskrant zegt Sywert in de gesprekken onder meer dat hij en zijn compagnons 'gillend rijk' willen worden en laat hij onder meer weten dat hij de mondkapjesdeal 'voor geen goud vrijwillig' wil doen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Omstreden mondkapjesdeal Sywert van Lienden wordt verfilmd

Corona slaat opnieuw om zich heen: 'Overheid moet snel ingrijpen'

04:48

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!