Adnan Syed Beeld © ANP

Levenslang veroordeelde Amerikaan zaak 'podcastmoord' weer op vrije voeten

19 september 2022 23:17

Een Amerikaanse rechter heeft de levenslange veroordeling voor een spraakmakende moord na ruim twintig jaar ongedaan gemaakt. De 41-jarige Adnan Syed werd in 2000 veroordeeld voor de moord op zijn 18-jarige ex-vriendin, meldt 'The New York Times' over de zaak die in de VS veel aandacht kreeg in de misdaadpodcast ‘Serial’.

De rechter in Baltimore gelastte zijn vrijlating nadat aanklagers met twee nieuwe verdachten kwamen en zeiden niet langer overtuigd te zijn van Adnans schuld en de bewijsvoering tijdens het proces. In afwachting van een mogelijke nieuwe rechtszaak wordt hij onder huisarrest geplaatst. De rechter geeft de aanklagers dertig dagen om een beslissing te nemen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Podcast Meghan Markle even on hold wegens overlijden Elizabeth

Adnan was een 17-jarige middelbare scholier toen hij in 1999 werd gearresteerd voor de moord op zijn ex-vriendin en voormalige klasgenoot. Hij heeft altijd gezegd onschuldig te zijn voor de moord op zijn ex, die gewurgd en begraven werd gevonden in een park in Baltimore. De man probeerde al langer een nieuw proces te krijgen. De broer van het slachtoffer zei tijdens de hoorzitting zich verraden te voelen door de beslissing van het Openbaar Ministerie van de veroordeling af te willen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rechter spreekt man na 22 jaar vrij van moord, kreeg onterecht celstraf en tbs

Studenten zorgen voor vrijspraak in flatmoord-zaak

05:22

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!