Zaak Tjeerd van Seggeren Beeld © ANP

Zaak rond moord op Tjeerd van Seggeren hoeft niet opnieuw

20 september 2022 13:32

De zaak tegen de voor moord veroordeelde Jessica B. (39) hoeft niet opnieuw. Dat heeft de Hoge Raad in Den Haag dinsdag bepaald. Jessica B. is eerder tot 20 jaar cel veroordeeld voor de moord op haar man.

De zaak die in de volksmond de Friese Festivalmoord is gaan heten draait om de moord op Tjeerd van Seggeren. De destijds 37-jarige Tjeerd wordt op 9 juli 2017 dood gevonden in een weiland na bezoek aan een festival in het Friese De Westereen. Hij blijkt doodgeslagen met een voorwerp.

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Peter R. over de opzienbarende moordzaak Tjeerd van Seggeren

De rechtbank en het hof veroordeelt zijn vrouw Jessica B. tot twintig jaar cel voor medeplegen van de moord. Maar de advocaat van Jessica B. gaat in cassatie. Daarop adviseert de advocaat-generaal bij Hoge Raad dat de celstraf niet in stand kon blijven.

De Raad volgt dit advies nu niet en oordeelt dat het hof dat de zaak behandelde blauwe verfdeeltjes gevonden in de auto van de verdachte mocht gebruiken als bewijs. Ook mag het hof een aantal verklaringen die de verdachte had afgelegd over autoritten op de avond voor en in de nacht van de moord als onwaar bestempelen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Levenslang veroordeelde Amerikaan zaak 'podcastmoord' weer op vrije voeten

Met deze uitspraak van de Hoge Raad staat de veroordeling van Jessica B. nu vast.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!