'Steeds meer verhalen van Nederlandse drugscriminelen in België'

04:20

Vierde Nederlander aangehouden na mogelijke ontvoeringspoging Belgische minister

25 september 2022 16:05

De Nederlandse politie heeft opnieuw een man aangehouden op verdenking van een ontvoeringspoging van de Belgische minister van justitie Vincent Van Quickenborne. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) aan RTL Boulevard. Zaterdag komt al naar buiten dat in de regio Den Haag al eerder drie Nederlanders worden gearresteerd. Zondagmiddag arresteren agenten een vierde verdachte.

"De politie heeft vanmiddag rond drie uur een 21-jarige man uit Nederland aangehouden in Den Haag"

"De politie heeft vanmiddag rond drie uur een 21-jarige man uit Nederland aangehouden in Den Haag", laat een woordvoerder van het Nederlandse Landelijk Parket van het OM desgevraagd weten. Een zegsman van het Belgische OM bevestigt aan RTL Boulevard dat ze de Nederlandse autoriteiten hebben verzocht de persoon te arresteren. De Belgen vragen aan Nederland om alle vier de verdachten over te leveren aan België. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Drie Nederlanders aangehouden voor bedreigen Belgische minister

Het OM in België liet gisteren weten dat het gaat om een 'zeer ernstige' zaak. Veel details wil een woordvoerder niet kwijt over de zaak van de verdachten, die 20, 21, 29 en 48 jaar oud zijn. De minister van justitie heeft sinds de dreiging een zwaar beveiligingsregime. Bij de woning van de bewindspersoon vond de politie een auto met daarin een zwaar vuurwapen, benzine en spanbanden. De auto had Nederlandse kentekenplaten. Dankzij goede samenwerking tussen de Belgische en Nederlandse overheid kon de Dienst Speciale Interventies (DSI) van de politie de verdachten binnen korte tijd aanhouden.

Het is nog niet bekend wanneer de Amsterdamse rechtbank zich buigt over het verzoek van België.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Politie België en Nederland zetten achtervolging in na melding ontvoering

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!