Beeld © ANP

Stranger Things-acteur open over racisme: 'Negatieve invloeden'

27 september 2022 23:39

Caleb McLaughlin (20) heeft een boekje open gedaan over de hoeveelheid racisme waar hij mee te maken krijgt sinds hij bekend is. De 'Stranger Things'-acteur deed dit op de Heroes Comic Con Belgium, de eerste editie van dit evenement rondom popcultuur in Brussel.

"Het had zeker een negatieve invloed op me toen ik jonger was"

"Het had zeker een negatieve invloed op me toen ik jonger was", vertelde hij. "Zelfs nu nog volgen of steunen mensen mij soms niet omdat ik zwart ben. Soms aan de andere kant van de oceaan voel je het racisme, voel je de onverdraagzaamheid. Het is soms ook moeilijk erover te praten en voor mensen te begrijpen, maar toen ik jonger was raakte het me absoluut."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Stranger Things-ster David Harbour scoort nieuwe acteerklus

Caleb begon met Stranger Things toen hij veertien was, en vroeg zich toen vaak af waarom hij - naar eigen zeggen - de minst favoriete was. "Waarom heb ik de minste volgers? Ik zit net als alle anderen van het eerste seizoen in dezelfde show. Toen moesten mijn ouders mij vertellen dat het een harde waarheid is, maar dat het komt omdat ik de zwarte jongen van de serie ben."

"Omdat ik geboren ben met deze mooie chocoladebruine huid ben ik niet geliefd", voegde hij eraan toe. "Maar dat is waarom ik met het platform dat ik heb positiviteit en liefde wil verspreiden, want ik wil geen haat geven aan de mensen die mij haat geven."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

'Enorme wolken, duistere mist: onze buurt leek wel een scène uit Stranger Things'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!