Trump bij een van zijn bijeenkomsten met zijn aanhangers. Beeld © ANP

Ex-president Trump klaagt nieuwszender CNN aan voor laster

3 oktober 2022 22:28

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump (76) heeft de Amerikaanse nieuwszender 'CNN' aangeklaagd voor kwaadsprekerij. Hij beweert dat 'CNN' onlangs een campagne van smaad en laster tegen hem heeft opgeschroefd uit vrees dat hij in 2024 meedoet aan de presidentsverkiezingen.

CNN heeft geprobeerd Donald Trump te bezoedelen 'met een reeks steeds schandaligere, onjuiste en lasterlijke labels zoals racist, Russische lakei, opstandeling en uiteindelijk Hitler', aldus de advocaten van de voormalige president bij hun stap naar een rechtbank in Florida. Volgens het dossier eist Trump een schadevergoeding van zeker 475 miljoen dollar. De zender CNN heeft geprobeerd zijn enorme invloed, zogenaamd als een betrouwbare nieuwsbron, te gebruiken om Trump in een kwaad daglicht te stellen 'met het doel hem politiek te verslaan', stellen de juristen van Trump.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Donald Trumps ex-vrouw Ivana overleden op 73-jarige leeftijd

Trump deinst er niet voor terug (vermeende) vijanden aan te klagen sinds hij geen president meer is. Hij boekt maar beperkt succes. Zijn rechtszaak waarin hij zijn verkiezingsrivaal Hillary Clinton uit 2016 en tientallen anderen ervan beschuldigde destijds tegen hem samen te zweren, is onlangs verworpen door een rechter.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!