Rechtbanktekening van verdachten Kaan B., Sanil B., Hein B., Mees T. en Daan van S. Beeld © ANP

Twaalfdaagse Mallorca-zaak start in rechtbank Lelystad

4 oktober 2022 07:29

De rechtbank in Lelystad begint vanmorgen aan de strafzaak tegen negen verdachten uit Hilversum die terechtstaan in de zogeheten 'Mallorca-zaak'. Die draait om de dood van Carlo Heuvelman. Hij overleed vorig jaar juli aan hersenletsel na een vechtpartij tijdens het uitgaan op vakantie-eiland Mallorca.

De 27-jarige Carlo werd met een groep vrienden op 14 juli vorig jaar ernstig mishandeld voor café Bierexpress in de badplaats El Arenal. Hij zou daarbij, volgens het Openbaar Ministerie, meerdere malen tegen zijn hoofd zijn geschopt en geslagen. Daarna zou Carlo met zijn hoofd hard op straat zijn gevallen en bleef hij bewusteloos achter. Na drie dagen in coma bezweek hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Laatste Mallorca-verdachte mag proces in vrijheid afwachten

Justitie vervolgt drie van de negen verdachten voor de dood van de Waddinxvener. Het gaat om Sanil B. (20), Mees T. (19) en Hein B. (19). De resterende zes van de Hilversumse vriendengroep worden vervolgd voor verschillende andere geweldsfeiten. De jongemannen waren in de fatale nacht betrokken bij twee vechtpartijen. 

Op voorbereidende zittingen bleek het afgelopen jaar dat er geen beelden zijn van de vechtpartij die leidde tot de dood van Carlo. Ook spreken verschillende getuigen elkaar tegen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Getuige van fatale mishandeling op Mallorca geïntimideerd: ruit ingegooid'

Wel werd bij verdachte Sanil B. DNA van Carlo op zijn schoen aangetroffen. Ook zou hij een bekennende verklaring hebben afgelegd aan een politieman in burger. Sanil zat van alle verdachten het langst in voorarrest en kwam op 14 april onder voorwaarden op vrije voeten, tot teleurstelling van de nabestaanden.

De rechtbank Midden-Nederland trekt twaalf dagen uit voor de rechtszaak. De eerste dagen worden de feiten en de persoonlijke omstandigheden van alle verdachten besproken. Op 13 oktober mogen de nabestaanden hun spreekrecht uitoefenen en vier dagen later zal het Openbaar Ministerie de strafeis bekendmaken. 

De uitspraak staat nu gepland op 18 november.

'Er mist cruciaal bewijs in zaak dodelijke vechtpartij Mallorca'

04:59

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!