Henk Westbroek Beeld © ANP

Henk Westbroek wil geld zien na gebruiken sinterklaasliedje

18 oktober 2022 14:30

Henk Westbroek (70) is ontevreden over de uitkomst van zijn gesprek met bol.com, nadat het bedrijf een tekst van de zanger zou hebben gebruikt in een speelgoedboek. Hij heeft bol.com laten weten dat zijn advocaat contact op gaat nemen met het bedrijf. Bol.com heeft in het boek de zin 'Sinterklaas, wie scant 'm niet' gebruikt als verwijzing naar een QR-code die bij de producten is gedrukt. Die zin lijkt volgens de zanger veel op 'Sinterklaas wie kent hem niet', de hit die hij in 1982 scoort met Henk Temming.

"Je moet er toch een soort boete op zetten"

De zanger heeft dinsdag gesproken met de hoofdverantwoordelijke van het speelgoedboek. Diegene bood als oplossing een donatie van 10.000 euro aan een goed doel, waar bol.com eerder mee heeft samengewerkt. Henk heeft dat aanbod afgewezen: "Het kan niet zo zijn dat de dief bepaalt wat de straf wordt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Henk Westbroek test positief op corona

Henk zegt nog niet zeker te weten wat hij zou willen winnen met juridische stappen. Hij overweegt compensatie voor de gratis reclame die bol.com zou hebben gekregen door bijvoorbeeld de media-aandacht voor de kwestie rondom het speelgoedboek. Daar zou mogelijk nog een extra bedrag bovenop komen dat geschonken moet worden aan een door hem en Henk Temming gekozen goed doel. "Je moet er toch een soort boete op zetten", vindt de zanger.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Henk Westbroek dondert van podium in Ranking the Stars

Bol.com bevestigt desgevraagd aan RTL Boulevard het aanbod dat is gedaan. De webwinkel 'vindt het jammer' dat ze er niet samen zijn uitgekomen.

Vorig jaar gebruikte supermarktketen Albert Heijn, een zusterbedrijf van bol.com, ongevraagd een tekst van Henk in een reclamecampagne. Albert Heijn maakte toen 5.000 euro over naar De Voedselbank als oplossing.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!