Sander Schimmelpenninck Beeld © ANP

Sander Schimmelpenninck regelt eigen beveiliging: 'Wringt soms'

19 oktober 2022 07:43

Sander Schimmelpenninck (38) ontvangt naar eigen zeggen bedreigingen naar aanleiding van wat hij allemaal deelt op social media. En dan met name op Twitter. Dat vertelde hij dinsdagavond bij de Twentse Ondernemers Sociëteit (TOS) in De Grolsch Veste, schrijft 'het AD'.

"Ik leef zoals iedereen in een bubbel"

Sander beseft dat hij als journalist zijn eigen beveiliging moet regelen. Over in welke mate hij beveiligingsmaatregelen treft, wilde hij zich niet uitlaten. "Zoals vanavond in Enschede, kan ik echt gewoon alleen over straat, maar er zijn soms momenten in Amsterdam, dat dat niet het geval is en er iemand met me mee gaat."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Sander Schimmelpenninck te zien in nieuw seizoen College Tour

Sander vindt het terecht dat politici 'op alle mogelijke manieren' worden beveiligd. "Maar mensen in de schil om die politiek heen, wij journalisten, moeten daar zelf voor zorgen en dat wringt soms wel."

De journalist heeft op Twitter ook een grotere mond dan wanneer hij in real life met mensen praat, geeft hij toe. Hij noemt het sociale platform 'een soort theater', maar ook 'een riool'. "Ik leef zoals iedereen in een bubbel. Hoe zorg je ervoor dat je dingen hoort die je in je eigen bubbel niet hoort? Dan ga je naar dat riool en dan ga je met een stokje peuren, zoals ik vroeger in de beek zat."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Sander Schimmelpenninck is hypochonder: 'Ben echt een jankerd'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!