Rob de Nijs Beeld © ANP

Gezondheid Rob de Nijs hard achteruit: 'Kan geen stap meer zetten'

1 november 2022 08:08

Rob de Nijs kan niet meer lopen en beweegt zich voort in een rolstoel. Dat vertelt de 79-jarige zanger in een interview met weekblad 'Privé', dat met hem meeging op vakantie naar Curaçao.

"Het is niet anders, ik heb die ziekte en die gaat van kwaad tot erger"

"Ik kan nu geen stap meer zetten", zegt Rob de Nijs. Ondanks de ziekte van Parkinson maakt hij het naar eigen zeggen goed. "Het is niet anders, ik heb die ziekte en die gaat van kwaad tot erger. Nooit naar weer ietsje beter. Daar kun je verdrietig van worden en dat zijn we vaak genoeg, maar je moet er ook niet al te veel bij stilstaan en in plaats daarvan kijken wat je nog wel kan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rob de Nijs blikt terug op afscheidsconcert: 'Besef zal later komen'

Zo kan de zanger dus nog wel met zijn geliefden op vakantie naar Curaçao, een reis die al twee jaar op de planning staat maar vanwege corona steeds moest worden verplaatst. "Maar het is ervan gekomen… En het was geweldig."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ziggo Dome vereerd met huisvesten afscheidconcert Rob de Nijs

Afgelopen zomer nam de zanger afscheid van zijn Nederlandse fans met een optreden in de Ziggo Dome. Op nieuwjaarsdag wordt dit concert bij Omroep MAX uitgezonden. Het was de laatste keer dat Rob de microfoon vasthield. "Ik heb daarna niet meer gezongen, nee. Maar het zwarte gat waar iedereen zo bang voor was, is uitgebleven. Niet voor niets heet m’n laatste album: Het is mooi geweest."

Beelden van het afscheidsconcert zie je in onderstaande video.

Rob de Nijs emotioneel bij afscheidsconcert

03:06

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!