Zayn Malik Beeld © ANP

Zayn Malik: gratis schoollunches voor kinderen in armoede

8 november 2022 16:10

Voormalig One Direction-lid Zayn Malik (29) vindt dat alle kinderen die in Engeland in armoede leven gratis een lunch op school moeten krijgen. Dit schrijft hij in een brief gericht aan de kersverse Britse premier Rishi Sunak (42). De zanger stelt dat hij de gratis lunches als kind zelf ook nodig had.

"Ze voelen ook schaamte, wat een directe impact heeft op hun fysieke en mentale gezondheid"

'Deze kinderen lijden aan een gebrek aan concentratie. Sommigen nemen zelfs hun toevlucht tot het stelen van voedsel uit schoolkantines omdat ze zo'n honger hebben maar geen lunch kunnen betalen', schrijft Zayn. 'Ze voelen ook schaamte, wat een directe impact heeft op hun fysieke en mentale gezondheid', voegt hij eraan toe. 'Ik weet hoe die schaamte voelt, ik heb het uit de eerste hand gezien. Toen ik opgroeide in Bradford, had ik gratis schoolmaaltijden nodig.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Louis Tomlinson nog niet klaar om ruzie met Zayn Malik uit te spreken

De zanger hoopt dat hij met zijn brief ervoor kan zorgen dat kinderen niet meer deze honger hoeven te ervaren. 'Als premier heeft u de macht om dit veranderen', zo richt Zayn zich tot Rishi Sunak.

Zayn steunt met zijn brief een campagne van de Food Foundation, waarin wordt opgeroepen om alle kinderen in huishoudens op bijstandsniveau in aanmerking te laten komen voor gratis schoolmaaltijden. Eerder pleitten ook andere beroemdheden als voetballer Marcus Rashford en kok Jamie Oliver voor gratis maaltijden op school.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zayn Malik zet alles op alles om voogdij over dochter te krijgen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!