Sinterklaas Beeld © ANP

Goed nieuws! Sinterklaas komt zaterdag aan in Nederland

12 november 2022 03:30

Sinterklaas arriveert zaterdag weer in Nederland. De goedheiligman en zijn pieten worden rond het middaguur verwacht in het Zuid-Hollandse Hellevoetsluis, waar burgemeester Milène Junius (61) het gezelschap verwelkomt.

Op welke manier Sinterklaas aankomt, is nog onduidelijk. Afgelopen week was in het Sinterklaasjournaal te zien dat de Pakjesboot naar de bodem van de Spaanse zee was gezonken. Sindsdien kreeg het programma geen contact meer met Sinterklaas en zijn pieten. Wel werd vrijdag een vergelijkbare stoomboot ontdekt in een droogdok in Hellevoetsluis.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Te spannend' Sinterklaasjournaal levert huilende kijkers op

De Pakjesboot verdween door een lek onder water. Op sociale media lieten ouders weten dat hun kinderen in tranen waren en zich grote zorgen maakten of ze wel hun schoen konden gaan zetten. Ook Sinterklaas vroeg zich af of hij nog wel met de boot in Nederland zou kunnen geraken. De NTR stelde de jonge kijkers vrijdag gerust. "Tot nu toe heeft Sinterklaas altijd een oplossing gevonden voor de problemen waarvoor hij zich gesteld ziet", liet een woordvoerder desgevraagd weten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sinterklaas verruilt stoomboot voor vliegtuig: gevlogen vanuit Spanje

De landelijke aankomst in de vestingstad aan het Haringvliet is rechtstreeks te volgen in een extra lange uitzending van het Sinterklaasjournaal bij de NTR op NPO 3. Het is voor het eerst sinds de coronacrisis uitbrak dat er weer een landelijke intocht met publiek is. De afgelopen twee jaar was er een alternatieve aankomst met een defilé bij het Grote Pietenhuis in Paleis Soestdijk in Baarn.

De gemeente Hellevoetsluis verwacht duizenden kinderen met hun ouders.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!