Sinterklaas Beeld © ANP

Sinterklaas verruilt stoomboot voor vliegtuig: gevlogen vanuit Spanje

12 november 2022 12:39

Sinterklaas is in tegenstelling tot andere jaren niet met de stoomboot, maar met het vliegtuig naar Nederland gekomen. Afgelopen week bleek dat de Pakjesboot van de sint was gezonken, dus moest er een andere oplossing gevonden worden.

Zaterdag was in het Sinterklaasjournaal te zien dat de goedheiligman met zijn pieten in de Goedheiligman 1, een gloednieuw vliegtuig, in de lucht onderweg naar Hellevoetsluis was, waar de landelijke intocht plaatsvindt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dieuwertje Blok nog lang niet klaar met Sinterklaasjournaal: 'Elke dag is weer spannend'

Sinterklaas zat samen met Hoofdpiet achter het stuur in de cockpit van het rode vliegtuig. De pieten zaten - samen met het paard Ozosnel en de pakjes in het ruim - verderop in het vliegtuig. Op een gegeven moment kreeg presentatrice Dieuwertje Blok contact met Sinterklaas, die vanuit de cockpit van het vliegtuig Goedheiligman 1 vertelde dat alles goed ging.

Vanwege drukte op de Nederlandse vliegvelden, moesten de sint en zijn pieten omvliegen richting Duitsland. Gelukkig vond hoofdpiet nog net op tijd een vliegveld in de buurt van Hellevoetsluis, waar de Goedheiligman 1 veilig kon landen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Te spannend' Sinterklaasjournaal levert huilende kijkers op

De sint werd vervolgens door het Sinterklaasjournaal onthaald op het vliegveld, vanaf waar hij met zijn nieuwe stoomboot - die speciaal voor hem was besteld en gebouwd in Hellevoetsluis - naar de haven van de vestingstad voer. Hier werd hij onder luid gejuich van de vele aanwezigen welkom geheten in Nederland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!