Marc-Marie en Aaf Beeld © Instagram @marcmarieenaafvindeniets

Marc-Marie en Aaf vallen in de prijzen bij Dutch Podcast Awards

14 november 2022 21:15

De podcast 'Achter Gesloten Deuren' is uitgeroepen tot beste podcast van het jaar tijdens de Dutch Podcast Awards. De productie van het 'Financieele Dagblad' won ook de categorieprijs voor Business. De Dutch Podcast Awards zijn een initiatief van BNR Nieuwsradio en werden dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt.

Achter Gesloten Deuren gaat over de omstreden zakenman Gerard Sanderink, die afgelopen jaren veel in het nieuws is geweest vanwege de ruzie met zijn voormalige geliefde Brigitte van Egten. De podcast gaat over de verschillende gebeurtenissen rondom Gerard, zoals rechtszaken tegen hem. De jury beschrijft de productie als 'een onderwerp waar je alles over wilt weten, verpakt in een prachtige constructie waar de makers toegankelijke duiding aan toevoegen'.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Marc-Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius ontpoppen zich tot rappers

Andere prijswinnende podcasts zijn onder meer Marc-Marie & Aaf Vinden Iets van Marc-Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius in de categorie Meningen & Maatschappij en Dinocast van Maarten van Rossem en Gijs Rademaker in de categorie Wetenschap & Educatie.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Marc-Marie Huijbregts na interview Glennis Grace: 'Ze kwam kwaad uit de vagina'

Voor deze editie van de Dutch Podcast Awards zijn ruim 175.000 stemmen uitgebracht, die voor 80 procent meetelden voor de eindresultaten. De andere 20 procent kwam van een jury. Uiteindelijk werden 65 podcasts genomineerd.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!