Thijs Römer Beeld © ANP

OM vervolgt Thijs Römer voor zedendelicten

17 november 2022 15:21

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat acteur Thijs Römer (44) strafrechtelijk vervolgen voor seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat laat het OM aan RTL Boulevard weten. 

Het arrondissementsparket Noord-Nederland, dat de afgelopen maanden onderzoek deed naar de aangiftes, laat weten dat er drie aangiftes liggen. Het gaat om online zedendelicten met drie minderjarigen die ten tijde van het delict 14 tot en met 16 jaar oud waren. Het speelde eind 2015 tot eind 2017. Er is geen fysiek contact geweest, stelt het OM. De zaak zal niet nog dit jaar voorkomen, maar wordt volgend jaar behandeld.

OM doet onderzoek naar wangedrag Thijs Römer: 'Geen sprake van fysiek contact'

05:06
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Igone reageert op beschuldigingen Thijs Römer

Bronnen meldden eerder al aan RTL Boulevard dat er minimaal drie aangiftes van zedenmisdrijven door jonge vrouwen zijn gedaan. Ze zouden de acteur beschuldigen van onder meer sextortion, een vorm van seksuele afpersing.

Volgens een van de aangeefsters vertoonde Römer het overschrijdende gedrag toen zij veertien jaar oud was. Thijs zei eerder dit jaar zich niet genoodzaakt te voelen te reageren. "Het verhaal over een toentertijd veertienjarig meisje waarmee ik grensoverschrijdend contact zou hebben gehad, gaat mij als vader van een tienerdochter en weldenkend mens echter een brug te ver."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OM doet onderzoek naar wangedrag Thijs Römer: 'Geen sprake van fysiek contact'

De advocaat van twee van de vermeende slachtoffers laat ons weten waar ze Thijs precies van beschuldigen. John van den Heuvel voorspelt de straf die de acteur mogelijk boven het hoofd hangt: 

Advocaat vermeende slachtoffers Thijs Römer heeft 'krachtig bewijs'

07:04

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!