Willem-Alexander en Máxima Beeld © ANP

Willem-Alexander en Máxima wensen Nederlands elftal succes: 'Eén team, één doel'

21 november 2022 16:56

De sfeer rondom het WK in Qatar is niet zoals Wolter Kroes (53) omschrijft in zijn WK-klapper 'Viva Hollandia'. Het is dit jaar namelijk allesbehalve 'we zijn er weer bij en dat is pri-hima'. Het regent kritiek op het voetbalevenement vanwege de Qatarese omstandigheden. Toch zijn koning Willem-Alexander (55) en koningin Máxima (51) in de pen geklommen om de Oranjeleeuwen aan te moedigen.

"Oranje is er klaar voor"

'Eén team, één doel. Oranje is er klaar voor. Wij wensen alle spelers en de staf van het Nederlands elftal een sportief en spannend WK toe. Heel veel succes!' schrijven Willem-Alexander en Máxima op Twitter. Daarbij plaatsen zij een foto van bondscoach Louis van Gaal en een foto van het Nederlands elftal dat aan het trainen is.

Of de koning afreist naar Qatar om de Nederlandse ploeg aan te moedigen, is nog niet bekend. Willem-Alexander reageert zelfs geïrriteerd op vragen van de pers over dat onderwerp. Conny Helder, de minister voor Langdurige Zorg en Sport, vliegt wel naar Qatar.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Dit vinden jullie: moet koning Willem-Alexander wegblijven uit Qatar?

Het Nederlands elftal speelt maandag om 17:00 uur de eerste wedstrijd tegen Senegal. In de poulefase volgen later nog wedstrijden tegen Ecuador en Qatar.

Op het WK in Qatar is veel kritiek vanwege de slechte arbeidsomstandigheden waarin mensen de stadions voor het evenement hebben gebouwd. Er zouden meer dan zesduizend doden zijn gevallen. Men spreekt zelfs van moderne slavernij.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!