Matthijs van Nieuwkerk Beeld © ANP

DWDD-rel heeft geen gevolgen voor Televizier-Ring uit 2007

24 november 2022 12:33

De onthullingen rond boegbeeld Matthijs van Nieuwkerk (62) hebben geen gevolgen voor de Gouden Televizier-Ring die het programma in 2007 won. Dat heeft hoofdredacteur Jeroen de Goeij van 'Televizier', dat de prijs elk jaar toekent, donderdag laten weten. 'De Volkskrant' meldde dit weekend dat Matthijs jarenlang redacteuren kleineerde en terroriseerde.

"Wat ons betreft is en blijft de Televizier-Ring een beloning voor een heel succesvol en mooi programma"

"Wat ons betreft is en blijft de Televizier-Ring een beloning voor een heel succesvol en mooi programma", aldus De Goeij. "Deze prijs is een kroon voor iedereen die er al die jaren aan bijgedragen heeft, vóór en vooral ook achter de schermen. Programma's worden altijd gemaakt door een team."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oud-VARA-redacteur: 'Angstsfeer DWDD eerder aangekaart'

BNNVARA laat desgevraagd weten dat de omroep de Televizier-Ring zelf in huis heeft, de onderscheiding is niet in het bezit van Van Nieuwkerk. Eerder liet ook de stichting die de Ere Zilveren Nipkowschijf uitreikt weten dat de presentator zijn award, die hij in 2020 kreeg voor zijn betekenis voor de Nederlandse televisie, niet hoeft in te leveren: "Het huidige bestuur blijft unaniem achter het besluit staan van de jury van 2020 om de Ere Zilveren Nipkowschijf toe te kennen aan Matthijs. Eens gegeven blijft gegeven."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oud-DWDD-visagist 'opgelucht en dankbaar' na Volkskrant-artikel

De Volkskrant publiceerde vrijdag een uitgebreid artikel over de 'grensoverschrijdende' werkwijze van Van Nieuwkerk en de sfeer achter de schermen bij De Wereld Draait Door (DWDD). De krant sprak tientallen medewerkers van het programma. Het ging volgens hen om 'extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen'. Tientallen mensen vielen ziek uit vanwege de werkomstandigheden. Van Nieuwkerk verbrak inmiddels de samenwerking met BNNVARA.

Ook in de nieuwste aflevering van De BLVD Podcast gaat het over de DWDD-ophef:

De BLVD Podcast #6: DWDD-praktijken op andere redacties en wanpraktijken onder Nederlandse voetbalverslaggevers

32:53

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!