Nederlanders googelden massaal over The Voice-schandaal

7 december 2022 07:00

Nederlanders zochten afgelopen jaar via Google massaal op nieuws over 'The Voice of Holland' en de personen die met de misstanden achter de schermen van het programma te maken hadden. Dat blijkt uit het lijstje Google's Year in Search 2022 dat woensdag door de zoekmachine is gepubliceerd.

Zo zochten mensen veel op onder anderen Jeroen Rietbergen en Ali B, twee van de hoofdrolspelers in het vermeende misbruikschandaal. Ook wilden velen weten wie Nienke Wijnhoven (een van de vermeende slachtoffers) en Breghje Kommers (de vrouw van Ali B) zijn en werd er vaak gezocht op BOOS, het onlineprogramma dat de misstanden bij The Voice aan het licht bracht.

Naast The Voice en BOOS werd er afgelopen jaar op Google ook veel gezocht op andere tv-programma's als Boer Zoekt Vrouw, Stranger Things en Kamp van Koningsbrugge.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Geen vervolging in één zaak over mogelijk misbruik The Voice

Ook wilden mensen in 2022 veel weten over veroordeelde sterren en andere aan entertainment gelieerde criminele personen. Zo werd er vaak gezocht op Glennis Grace en Lil Kleine, die werden verdacht van mishandeling. Ook Jeffrey Dahmer, een Amerikaanse seriemoordenaar waar Netflix een serie over maakte, was een populaire zoekterm. Op The Tinder Swindler, een Netflix-film over een man die vrouwen via een datingapp oplicht, werd eveneens veel gezocht.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Martijn Krabbé ziet The voice of Holland niet terugkeren: 'Moeilijk'

Verder werd er veel gegoogeld op dit jaar overleden sterren als Bob Saget, Olivia Newton-John en Aaron Carter. Ook Nederlandse beroemdheden die niet meer onder ons zijn, waren trending op Google. Zo zochten mensen vaak op Piet Paulusma, Henny Vrienten en Jan Rot.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!