Elon Musk Beeld © ANP

Elon Musk even niet meer de rijkste man ter wereld

7 december 2022 19:09

Elon Musk (51) was woensdag even niet meer de rijkste man ter wereld, zegt zakenblad 'Forbes'. Door de aankoop van Twitter en de aandelen in Tesla die hij daarvoor van de hand deed, is zijn vermogen dit jaar gedaald. De Fransman Bernard Arnault (73) werd daarna de rijkste. Hij is eigenaar van luxeconcern LVMH, dat modehuizen als Louis Vuitton, Christian Dior en Fendi bezit, maar ook diverse drankmerken als champagnehuis Moët & Chandon en cognacmerk Hennessy.

Even voor 17.00 uur Nederlandse tijd daalde Elons vermogen door een daling van de beurskoers van Tesla naar 185,3 miljard dollar. Bernard en zijn familie waren toen 185,4 miljard dollar waard. Toen de koers van Tesla daarna weer wat opveerde heroverde Elon zijn titel.

Bernard profiteerde tijdens de coronacrisis van een sterke vraag naar luxeproducten als mode. Ook de heropening van de horeca en belastingvrije aankopen van reizigers deden het bedrijf goed.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Documentaire over Elon Musk in januari in première bij Viaplay

Elon werd dit jaar vooral op papier veel armer door een waardedaling van zijn aandelen Tesla. Daarnaast schat Forbes in dat Elon te veel heeft betaald voor Twitter. De waarde van de berichtendienst zou veel lager liggen dan de 44 miljard die Elon er samen met enkele andere financiers voor neertelde.

Elon werd in september vorig jaar de rijkste mens op de Forbes-lijst. Toen stond Jeff Bezos van Amazon nog tweede. Maar Elons aandelen van Tesla en Jeffs aandelen Amazon daalden dit jaar flink in waarde. Jeff staat nu vierde, nog achter de Indiase tycoon Gautam Adani.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Twitter-baas Elon Musk is overwerkt: 'Ik werk het maximum'

De rijkenlijst van Forbes fluctueert met de beurskoersen waardoor de verschillen van minuut tot minuut kunnen verspringen. Persbureau Bloomberg werkt zijn rijkenlijst minder vaak bij. Daar staat Elon nog altijd bovenaan, al is het verschil met Bernard gedaald tot zo'n 14 miljard dollar.