Zo kwam Elon Musk eind oktober het Twitter-hoofdkantoor binnen. Beeld © ANP / AFP

Musk zegt af te treden als Twitter-topman (zodra een opvolger gevonden is)

21 december 2022 07:38

Elon Musk (51) zegt de handdoek in de ring te gooien als Twitter-topman. Zodra hij een opvolger vindt die 'gek genoeg is om de baan aan te nemen' zegt hij af te treden als baas van Twitter. Hij gaat zich dan alleen nog op de 'software en serverteams' richten.

"Ik zal mij houden aan de resultaten van deze poll"

Gisteren lekte al uit dat Elon Musk al enige tijd op zoek is naar een nieuwe topman voor Twitter. Die zoektocht begon hij al vóór zijn veelbesproken poll op het sociale medium.

Musk vroeg Twitter-gebruikers in de poll begin deze week of hij moest vertrekken als topman bij Twitter, het bedrijf dat hij eind oktober voor 44 miljard dollar kocht. Een meerderheid stemde voor zijn vertrek. "Ik zal mij houden aan de resultaten van deze poll", had Musk al gezegd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Treedt Musk echt af bij Twitter? Meerderheid gebruikers stemt voor zijn vertrek

Sinds Musk Twitter overnam heerst er chaos bij het sociale medium. Musk ontsloeg meer dan de helft van het personeel, liet een nieuwe versie van de abonnementsdienst introduceren die tot misbruik leidde, zocht ruzie met Apple en zag veel adverteerders vertrekken.

Vorige week was de verontwaardiging groot toen Musk journalisten van het platform liet schorsen omdat ze over de locatie van zijn privéjet hadden geschreven.

Twitter-concurrent Mastodon heeft al flink geprofiteerd van de ellende bij het bedrijf van Musk. In de afgelopen maanden groeide Mastodon van 400.000 naar 2,5 miljoen gebruikers.

Bekijk ook: Z zocht uit hoe Musk dit jaar een wereldwijde stoorzender werd

Bekijk ook: Z zocht uit hoe Musk dit jaar een wereldwijde stoorzender werd

02:47

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!