Dieven Top 2000-letters stalen eerder beeld André Hazes

29 december 2022 14:28

De mensen die de letters van het Top 2000 Café hebben gestolen, zaten ook achter het verdwijnen van het André Hazes-beeld op de Dam in Amsterdam en de letter 'I' van de I amsterdam-letters. Oudejaarsploeg De Geitefok zit volgens de politie achter de diefstal.

De letters zijn woensdag- op donderdagnacht gestolen van het Mediapark in Hilversum. Ze stonden daar voor de deur van Beeld & Geluid, waar het Top 2000 Café is, maar nu staat daar slechts nog '2000'. De letters T, O en P zijn verdwenen. De NPO laat donderdagmiddag weten dat de letters nog niet terug zijn en heeft aangifte gedaan van diefstal.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Letters Top 2000 Café vannacht gestolen van Mediapark

De politie wil de groep zo snel mogelijk strafrechtelijk vervolgen. De diefstallen leveren de politie veel onnodig extra werk op, zo laat een woordvoerder weten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Herman de Schermman' weer even te zien in Top 2000 a gogo

De Geitefok steelt al jarenlang publieke voorwerpen rond de jaarwisseling, in het kader van een 'stunt'. Zo werd in 2021 het legobeeld van André Hazes op de Dam in Amsterdam meegenomen, in 2018 de 'I' van het I amsterdam-logo en in 2011 de ringen van het Olympisch Stadion in Amsterdam. Voorzitter Jan-Bart Hof laat desgevraagd weten er 'niets vanaf' te weten, maar hint ook op het tegenovergestelde. "Eerst maar eens oud en nieuw afwachten."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!