Jaimie Vaes en Lil' Kleine Beeld © ANP

Rechter doet uitspraak: spullen Lil Kleine en Jaimie Vaes verdeeld

4 januari 2023 12:23

Vandaag is eindelijk duidelijk geworden welke spullen aan wie toebehoren in de rechtszaak tussen Lil Kleine (28) en zijn ex-vriendin Jaimie Vaes (33). De twee vechten nu al maanden over wie de rechtmatige eigenaar is van onder meer een drietal horloges, een broodrooster en ander keukengerei. Tijdens een eerdere zitting in november kwamen de voormalig geliefden er onderling niet uit. Daarom is vandaag door de rechter voor hen bepaald wie wat mag houden.

Jaimie en Lil hebben nogal wisselende ideeën van wat aan wie toebehoort. Lil Kleine zou volgens Jaimie ten onrechte drie horloges en een broodrooster hebben meegenomen. Volgens Jorik, zoals de rapper echt heet, zou juist Jaimie spullen hebben meegenomen die niet van haar zijn. Verder is er gesteggel over een Louis Vuitton-tas, koffers, Playstation 5-controllers, het servies en een sommelierlade.

De grootste spil in deze strijd is een horloge dat Jaimie 'vijf minuten' nadat zij was bevallen van hun zoontje Lío zou hebben gekregen van de rapper. Volgens Lil Kleine is hier niets van waar en zou hij het uurwerk voor zijn zoon hebben gekocht, niet voor Jaimie.

De rechter heeft vandaag besloten dat Jaimie het horloge dat ze na de bevalling van Lío heeft gekregen, mag houden. Een ander horloge zou Jorik cadeau hebben gegeven aan Lío zelf, oordeelt de rechtbank.  Ook dit horloge moet hij van de rechter teruggeven aan Jaimie.

Over het derde horloge, dat Jaimie voor haar verjaardag van de rapper zou hebben gekregen, is nog altijd onduidelijkheid. Beide partijen ontkennen in bezit te zijn van het horloge. Waar het horloge precies is, is onbekend, maar het horloge dat in beslag is genomen is in ieder geval niet het juiste, stelt de rechtbank.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lil Kleine geeft eerste show in Nederland sinds incident met Jaimie Vaes

De horloges zijn niet het enige waar de twee om kibbelen. Ook een broodrooster zorgt voor onenigheid. Jaimie zou dat, samen met nog wat ander keukengerei, volgens Lil ten onrechte hebben meegenomen. Jaimie beweert echter dat zij de producten heeft gekregen voor een sponsordeal. Tot slot zou ze ook sierkussens uit het grachtenpand van de rapper hebben meegenomen. Volgens Kleines advocaat heeft Jaimie het huis in 'ernstig vervuilde en vernielde staat' achtergelaten. 

De rechter heeft vandaag helaas nog niet helemaal een einde gemaakt aan deze moeizame rechtszaak. Er is namelijk besloten Jaimie nog bewijs mag aanleveren voor bovenstaande sponsordeal. Ook wat de schade aan het huis betreft moet bewijs worden aangeleverd. Wel is geconstateerd dat er inderdaad schade is aangetroffen in de woning. De rechter is echter nog niet overtuigd van Jaimies schuld daarin.

'Triest dat Lil Kleine en Jaimie Vaes bekvechten om een broodrooster'

10:43
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lil Kleine en Jaimie in januari voor rechter om omgangsregeling

Lil en Jaimie staan op 17 januari opnieuw tegenover elkaar in de rechtbank in Den Haag. Lil Kleine wil dat de rechter een omgangsregeling vaststelt voor Lío, hun 3-jarige zoontje.

De breuk tussen de twee is inmiddels bijna een jaar oud. Die vond plaats nadat in februari vorig jaar beelden uitlekten waarop te zien is dat Jorik haar hoofd tijdens een ruzie tussen een autodeur klemt. Jaimie deed daarop aangifte van mishandeling. Het onderzoek in die zaak loopt nog.

 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!