'Amazon zet Jeremy Clarkson aan de kant om Meghan-column'

16 januari 2023 16:50

Streamingdienst Amazon Prime wil niet langer samenwerken met presentator Jeremy Clarkson (62) vanwege zijn veelbesproken column over Meghan (41), de vrouw van prins Harry (38). Ingewijden vertellen aan het doorgaans goed geïnformeerde vakblad 'Variety' dat er na de al geplande of opgenomen seizoenen van de series 'The Grand Tour' en 'Clarkson's Farm' geen vervolg komt.

Voor Clarkson's Farm zou dat betekenen dat het programma stopt na het derde seizoen, dat volgend jaar wordt verwacht. De allerlaatste afleveringen van The Grand Tour zijn naar verluidt eind volgend jaar te zien. The Grand Tour, een soort spin-off van Jeremy's eerdere BBC-autoprogramma Top Gear, is volgens Variety een van de populairste titels van Amazon Prime.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Harry teleurgesteld in familie na haatcolumn over Meghan

Het nieuws komt maandag naar buiten op dezelfde dag dat Jeremy een nieuwe spijtbetuiging publiceert. Hij schrijft op Instagram onder meer dat hij in een e-mail persoonlijk zijn excuses heeft aangeboden aan prins Harry en diens vrouw Meghan.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

The Sun biedt excuses aan voor column over Meghan Markle

Jeremy schreef in zijn column in The Sun over zijn haat voor Meghan. Zijn uitspraken leverden duizenden klachten op. Daarnaast riepen ruim zestig Britse parlementsleden in een brief aan de tabloid op om actie te ondernemen tegen de presentator. The Sun bood excuses aan en haalde de column offline.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!