Sander Schimmelpenninck gaat politiek niet in om negatieve consequenties

24 januari 2023 23:56

Sander Schimmelpenninck (38) wil de politiek niet in omdat de negatieve consequenties 'te groot zijn'. Dat vertelt de presentator en columnist dinsdagavond bij de RTL-talkshow 'Jinek'.

"Ik heb diep respect voor het politieke ambt, maar de negatieve consequenties zijn te groot"

"Ik heb diep respect voor het politieke ambt, maar de negatieve consequenties zijn te groot", aldus Sander, nadat aan hem werd gevraagd waarom hij nooit de politiek in is gegaan. "De sociale media, de bedreigingen. Dat is de belangrijkste reden voor mij en heel veel mensen om het niet te doen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Sander Schimmelpenninck zei 'iets heel doms' bij ontmoeten vriendin: 'Een no-go'

De presentator heeft het gevoel dat hij in zijn huidige werk 'misschien wel meer impact heeft' dan dat hij de politiek in gaat. Toch sluit Sander het niet geheel uit. "Ik hoop nog heel oud te worden, dus wie weet later."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Renze Klamer reageert op Sander Schimmelpenninck-roddel

De columnist vertelde verder in de talkshow over zijn nieuwe boek, 'Sander en de Brug', waarin hij voorstellen doet om Nederland eerlijker te maken en de ongelijkheid tegen te gaan. Werken loont namelijk te weinig, vindt hij. "Ik hoop dat het ervoor zorgt dat werken aantrekkelijker wordt", zei hij daarover.

Hierom gaat Sander Schimmelpenninck niet de politiek in

01:43

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!