Bokser Mike Tyson opnieuw aangeklaagd om verkrachting

25 januari 2023 06:57

De Amerikaans oud-bokskampioen Mike Tyson (56) is aangeklaagd door een vrouw die hem ervan beschuldigt haar te hebben verkracht in het begin van de jaren 90, zo blijkt uit gegevens van een civiele rechtbank in New York.

Mike werd in 1992 al schuldig bevonden aan het verkrachten van het model Desiree Washington. Zij was toen achttien jaar oud. De oud-wereldkampioen in het zwaargewicht zat daarvoor een gevangenisstraf van drie jaar uit.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Mike Tyson na incident vliegtuig vrolijk op de foto met fan

De vrouw, die de rechtbank met succes verzocht anoniem te mogen blijven, eist 5 miljoen dollar (4,6 miljoen euro) schadevergoeding. In een korte getuigenis verklaarde ze Mike begin jaren negentig in een discotheek te hebben ontmoet. Ze volgde hem naar zijn limousine, waar hij haar zou hebben aangevallen en verkracht. Hij zelf heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen.

Buiten de ring was Mike ook te zien in diverse films en televisieseries, waaronder The Hangover, How I Met Your Mother en Rocky Balboa. Ook had de bokser eind jaren 80 zijn eigen videogame, Mike Tyson's Punch-Out!!, waarin hij de eindbaas in het laatste level is.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Mike Tyson boos op streamingservice: 'Ze hebben mijn levensverhaal gestolen'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!