Karsu en Eva Jinek Beeld © RTL

Hartverscheurend verhaal over familie van Karsu roert Eva Jinek tot tranen

8 februari 2023 07:18

Tientallen familieleden van de Turks-Nederlandse zangeres Karsu (32) liggen in Turkije onder het puin, als gevolg van de aardbeving in het gebied. In talkshow 'Jinek' doet de zangeres dinsdagavond haar hartverscheurende verhaal. Als ze in tranen vertelt over haar grote angst, houdt ook presentatrice Eva Jinek (44) het niet droog.

"Ik kan er gewoon niet bij dat ik gewoon in een klap een deel van mijn familie ga verliezen"

"Ik kan er gewoon niet bij dat ik gewoon in een klap een deel van mijn familie ga verliezen", zegt Karsu over de situatie in Turkije, het land waar haar roots liggen. "En ik wil dat niet", gaat ze geëmotioneerd door, terwijl ze vecht tegen de tranen. "Dus ik wil hulp, snel."

"Ik heb gehoord dat het zo hopeloos is dat mijn oom, die moet naar mijn nicht. Zij zit onder een gebouw met haar man en haar zoon. Haar dochter leeft", vertelt ze.

 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Karsu in tranen: 'Sta op het punt helft van familie te verliezen'

"Ze waren aan het wachten op een bulldozer en die kwam maar niet, dus mijn oom is maar zelf gaan graven met zijn handen. En ik heb een andere nicht en niemand kijkt daar naar om, want dat is iets verder en ze komen daar niet", aldus Karsu. Als Eva het verhaal van haar gast heeft aangehoord, is ze zichtbaar emotioneel en veegt ze haar tranen van haar wang.

In de nacht van dinsdag op woensdag is bekendgemaakt dat er inmiddels ruim 8100 doden zijn gevallen als gevolg van de aardbeving in het zuiden van Turkije, op de grens met Syrië.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Familie Karsu getroffen door aardbevingen Turkije: 'Machteloos'

Turks-Nederlandse zangeres Karsu in tranen tijdens Jinek, familie onder puin

03:09

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!